Futbol
Esports 04/05/2023

El xou futbolístic de Piqué també vol atrapar els 'boomers'

Cuatro emetrà la Kings League i la Queens League aquesta nova temporada, amb un partit dissabte i un diumenge a les 20 h

Aleix González
3 min
Jugadors de la Kings League entrant a la gespa.

BarcelonaHa esperat Gerard Piqué un cap de setmana sense gaires atractius esportius, més enllà de la final de la Copa del Rei, que enfronta Reial Madrid i Osasuna (dissabte, 22 h), per reobrir les portes del seu particular espectacle. La lliga de les normatives extravagants torna amb força, i ho fa estrenant format amb la Queens League, lliga femenina amb un format idèntic al masculí que es jugarà els dissabtes. Per la seva banda, la Kings League, on El Barrio, equip presidit per Adri Contreras, defensa títol, començarà diumenge la segona temporada. "Seran tres mesos intensos de competició, tenim moltes sorpreses preparades", avançava Gerard Piqué, president de la lliga, durant les setmanes prèvies. Una d'elles va ser anunciada dimecres passat. Mediaset, a través de Cuatro, oferirà un partit dissabte i un diumenge, tots dos a les 20 h.

"Nosaltres mateixos ens hem posat el sostre molt alt amb el final de la temporada passada al Camp Nou", reconeixia a RAC1 Oriol Querol, CEO de la competició, que reconeix que el seu objectiu inicial era arribar al màxim de públic. Una fita que volen assolir amb l'acord que han firmat amb Mediaset. "No volem substituir el que anàvem fent, sinó oferir una opció extra perquè més gent ens segueixi", explica Querol. Els canals de streaming a Twitch, YouTube i TikTok continuaran funcionant de la mateixa manera, mentre s'afegirà com a opció extra la televisió convencional. "No esperem perdre espectadors en aquesta operació, sinó guanyar-ne de nous; ja ho hem fet abans. Serà una prova tant per a ells com per a nosaltres", diu Oriol Querol, que admet la iniciativa com un intent per unir generacions i fer que pares i fills es reuneixin al davant de la mateixa pantalla.

Aquest cap de setmana hi haurà els primers partits televisats; dissabte, el duel d'equips mexicans entre PIO FC i Aniquiladoras, i diumenge el partit on l'equip d'Ibai Llanos, Porcinos, s'enfrontarà als germans XBuyer. Aquest, però, no serà l'únic producte televisat per Cuatro. "En ser un públic nou, volem oferir un producte que afegeixi context, perquè així qui ens vegi ens conegui més", deia Querol. S'afegiran, doncs, resums i altres continguts produïts per la mateixa lliga a la graella de programes de Mediaset, per poder donar més informació als espectadors durant tota la setmana.

La Queens i la Kings League prometen emocions fortes

Una de les particularitats d'aquesta nova temporada és que les lligues domèstiques s'acaben a principis de juny. Amb molts jugadors i jugadores de vacances, alguns que fins i tot acaben contracte, que poden ser un reclam per a la lliga. "Ja vam tenir estrelles com Ronaldinho, i en aquesta nova temporada hi haurà noms molt grans tant a la Queens com a la Kings, jugadors que fins i tot demanaran permisos als equips per venir", explica Oriol Querol. Alguns no s'han fet esperar: Djibril Cissé, ex del Liverpool campió de la Champions League 2004-2005, ja ha confirmat la seva presència a la lliga amb l'equip de Perxitaa, Los Troncos. Altres jugadors de menor categoria, procedents d'equips de 3a RFEF que ja han acabat les seves temporades, han iniciat un èxode cap a la lliga de Gerard Piqué que altres futbolistes de més renom podrien seguir.

De moment, l'espectacle tindrà el seu tret de sortida aquest dissabte amb la Queens League, que manté els mateixos equips que a la Kings League. Las Troncas, el semblant femení de Los Troncos, s'enfrontarà a les Saiyans, obrint la jornada a les 16 h. Diumenge serà el torn per a la Kings League, on també Los Troncos obriran la jornada, en aquest cas davant el Rayo de Barcelona. Aquesta nova temporada es jugarà fins a mitjans de juliol, amb el mateix format de lliga regular i els posteriors play-offs. "Per a la final, hem millorat el format i ja tenim el lloc on es jugarà", deia Querol. Davant seu, el repte de superar l'efemèride viscuda en un Camp Nou on es van reunir 92.522 espectadors.

stats