COPA DEL REI
Esports 03/12/2014

Xiulets a Riazor abans de començar el minut de silenci contra la violència al futbol

Alguns aficionats, presumptament vinculats als Riazor Blues, han demanat la dimissió del president del Deportivo després d'anunciar que no permetria que el grup entrés més a l'estadi

Ara
1 min
Minut de silenci a Riazor, previ al partit Deportivo-Màlaga, amb una de les graderies buides / MIGUEL RIOPA / AFP

BarcelonaLa mort de Javier Romero Taboada 'Jimmy' segueix portant cua. Aquest dimecres, abans del minut de silenci que s'ha fet a l'estadi de Riazor en memòria de la seva mort i com a símbol contra la violència, s'han escoltat xiulets molt sonors contra el president del Deportivo de la Corunya i crits de "dimissió".

Jimmi, seguidor radical del conjunt gallec, va morir el diumenge en la batalla campal que es va produir al voltant de l'estadi Vicente Calderón (Atlètic de Madrid) entre aficionats del Deportivo i del conjunt matalasser. Aquest dimecres, el club gallec, que juga un partit de Copa a casa contra el Màlaga, havia previst un minut de silenci que servís per "lamentar la mort d'un aficionat però sobretot per enviar un missatge contrari a la violència", segons havia dit Tino Fernández, president del Deportivo.

El màxim mandatari del conjunt gallec havia dit, també, que no permetria que el grup radical Riazor Blues tornés a entrar a l'estadi del Dépor. De fet, aquesta graderia ha estat tancada –com a mostra de condol– i cap aficionat ha pogut veure el partit des d'aquestes localitats del darrera d'una de les porteries.

Abans de començar el partit, i mentre s'anunciava el minut de silenci, s'han escoltat xiulets. El minut de silenci s'ha fet mentre sonaven de fons les notes de 'Negra Sombra', i s'ha respectat, però just després s'han escoltat els càntics demanant la dimissió de Tino Fernández. Els periodistes assistents al partit han interpretat que aquests càntics provenien de persones afines a aquest grup d'animació. Posteriorment, una altra part de la graderia ha respost amb aplaudiments.

stats