Barça
Esports 16/02/2022

Xavi veu en l'Europa League una "segona oportunitat" per entrar a la Champions

El tècnic creu que no són "favorits", sinó únicament "candidats"

3 min
Xavi Hernández, entrenador del Barça

BarcelonaDe la mateixa manera que la victòria contra l'Atlètic de Madrid havia fet apujar l'autoestima del Barça, l'empat en el derbi contra l'Espanyol va rebaixar l'eufòria al Camp Nou. D'alguna manera, tot torna a ser com uns mesos enrere, quan Xavi Hernández va fer-se càrrec de la banqueta. Lluny de pensar en els títols domèstics, l'objectiu real segueix sent acabar la temporada entre els quatre primers per garantir-se un lloc a la pròxima edició de la Champions. Ara bé, hi ha "una altra via" per jugar a la màxima competició europea: guanyar l'Europa League. I malgrat que no és una prioritat, Xavi no descarta aquesta "segona oportunitat" per tornar a jugar amb els grans.

És setmana europea i el Barça té partit. Però ni és en dimarts ni és en dimecres. Eliminats de la Champions en un grup en què no van poder superar ni el Bayern Munic ni el Benfica, han quedat relegats a l'Europa League, aquella competició que els blaugranes no disputen des de la temporada 2003-04, quan encara se'n deia la Copa de la UEFA. En una època de bonança futbolística al Camp Nou, l'Europa League es veia com una competició de segona fila. Ara forma part del present immediat de l'entitat, mentre busca el camí per tornar al màxim nivell competitiu. "Fa molta ràbia no ser a la Champions, però això ens ha de rebel·lar per tornar-la a jugar", deia Xavi Hernández a la prèvia del partit contra el Nàpols (18.45 h, Movistar Liga de Campeones).

L'equip italià és, precisament, "un rival de Champions" en una eliminatòria que juguen el tercer classificat d'un grup de la Lliga de Campions i el segon d'un grup de l'Europa League. "No vam tenir sort", lamentava l'egarenc, que no s'atreveix a qualificar el Barça com a "favorit" per a la competició, sinó únicament com a "candidat" al títol. "És una oportunitat per a nosaltres. Tenim una situació al club i l'objectiu principal és jugar la següent Champions. Tenim dues vies: entrar entre els quatre primers o bé guanyar l'Europa League".

El vestidor, però, és conscient que costarà enganxar els aficionats en aquesta competició. Almenys, en aquesta fase tan inicial, ja que tot just és la ronda prèvia dels vuitens de final. "Detectem que el soci s'ho mira amb un punt de distància, i més veient per la tele exhibicions com les del PSG o del City. Però si es van avançant rondes...", apunten des dels despatxos nobles del club. Tampoc hi ajuda gaire l'horari, a mitja tarda, que dificulta que molts aficionats puguin anar al camp, per motius laborals. A més a més, no està disponible el Seient Lliure. És per aquest motiu que el club, a través del departament de ticketing, va posar en marxa una campanya per mirar de seduir els socis, instant-los a "omplir el Camp Nou".

"La gent ha d'estar il·lusionada, som gent jove que ho estem intentant fer bé. Ens deixarem la pell sobre la gespa", comentava Pedri a la prèvia, tot reflexionant sobre les ganes que poden tenir els rookies de la plantilla davant d'una competició continental. "Nosaltres donem molt valor a aquesta eliminatòria. No és la Champions, que és on ens agradaria ser, però té molt valor. Volem competir i volem guanyar. Som el Barça".

Problemes en defensa

"El Nàpols és un equip molt compacte, que treballen bé la sortida de la pilota i la pressió alta. Voldran la pilota i ens posaran problemes. També es defensen bé amb un bloc baix. Tenen molt potencial", deia Xavi, que assegurava que farà rotacions per competir a la Lliga i a Europa. Encara que algunes, com les defensives, seran obligades per les nombroses baixes que té l'entrenador.

El club estava pendent de Ronald Araujo, que va acabar el derbi amb molèsties i que ahir no va poder-se entrenar amb el grup, per la qual cosa serà baixa. D'aquesta manera, tan sols hi ha dos centrals disponibles, Eric Garcia i Gerard Piqué, ja que tant Lenglet com Umtiti també són a la infermeria. D'altra banda, Alves no pot jugar a Europa, ja que va ser el jugador descartat per part d'un club que només podia inscriure tres dels quatre reforços d'hivern.

El Nàpols, pendent d'Osimhen

Al davant, el Nàpols, rival que ja es va enfrontar al Barça als vuitens de final de la Champions 2019/20. Aleshores, i després d'empatar a Itàlia, el Barça va passar ronda al Camp Nou. "Volem tenir la pilota, prendre-l'hi al Barça i ser nosaltres mateixos", apuntava Luciano Spalletti a la prèvia. El veterà tècnic dels napolitans està pendent de Victor Osimhen, la seva principal arma ofensiva. El davanter nigerià, amb molèsties al genoll, no es va entrenar ahir. Ara bé, Spalletti confia que estarà disponible per jugar a la tarda.

stats