Futbol - Lliga de Campions

Les claus per recuperar Pedri (i la seva renovació)

El migcampista canari demana ser titular contra el PSG: "És el meu partit més important al Barça"

3 min
Pedri a la sessió d'entrenament i posterior roda de premsa, previa a l'eliminatoria de Lliga de Campions

Sant Joan DespíPedri González vol ser titular aquesta nit contra el PSG (21 h, Movistar Liga de Campones). Ell mateix va definir en la prèvia del transcendental duel d’avui a Montjuïc que és “el partit més important” que ha tingut amb el Barça “fins ara”. El migcampista canari va retornar de forma decisiva en l’enfrontament d’anada a París després de superar la vuitena lesió muscular que ha patit en tres temporades com a blaugrana. Va servir l’assistència de l’empat del Barça quan més estaven patint els blaugranes al Parc dels Prínceps. 

“¿Que s’hi jugo condicionat per les lesions? No, quan surto a jugar no penso gaire en les lesions. A San Mamés em vaig lesionar fent el mateix tipus de passada que l’assistència que vaig fer a París”, va voler resoldre Pedri en la seva compareixença de premsa prèvia al partit. El 8 blaugrana, de fet, va dir obertament que espera sortir de titular contra el PSG. “Prefereixo jugar d’inici, donar el màxim i demanar el canvi si no puc més”, va sentenciar. Des del seu retorn, a París, el canari acumula només 60 minuts damunt la gespa: 30 contra el PSG dimecres passat i 30 més contra el Cadis en el triomf blaugrana de dissabte a terres gaditanes. 

Tot i que des de l’entorn del futbolista hi ha veus que consideren que encara és “aviat” perquè surti de titular avui contra el PSG, Xavi va dir que segurament el canari sortirà d’inici a l’onze. I més tenint en compte les baixes per sanció al mig del camp d’Andreas Christensen i Sergi Roberto, a més de la lesió de llarga durada que pateix Gavi. “Tots els futbolistes que seran a la llista de convocats poden jugar els 90 minuts. Pedri també. Per això hi ha el descans, per parlar amb els futbolistes i saber com estan de la fatiga, dels cops que pugin patir, de les molèsties que puguin tenir... Pedri hi ha de ser”, va dir l’entrenador blaugrana. 

Per recuperar-se de la seva vuitena lesió muscular, l’exjugador del Las Palmas no ha canviat gairebé res respecte a les darreres recuperacions que havia hagut d’afrontar. Des de l’entorn de Pedri recorden que ha seguit les mateixes pautes que havia anat seguint fins ara: treball amb càmera hiperbàrica, pilates, control de la dieta, entrenaments gairebé a diari modulant la intensitat segons evolucionava la lesió... “Ha tingut molt bones sensacions ja des del principi, un cop va passar l’ensurt inicial de tornar-se a lesionar”, expliquen a aquest diari.

A diferència d’altres futbolistes que han patit lesions musculars com Dembélé o Sergi Roberto, els serveis mèdics del club consideren que en el cas de Pedri, per les particularitats del seu cos, no cal passar per quiròfan. Totes les parts esperen que pugui deixar endarrere els reiterats problemes musculars, però segueix sent una incògnita que només el temps i els partits resoldran. 

Pel que fa a la part més mental d’encadenar tantes lesions, Pedri va admetre ahir que sortia “d’un mal moment personal”, però que fins ara no ha requerit ajuda psicològica, tot i que, com ja va publicar l’ARA, és una opció que té damunt la taula i que ha temptejat. “No ho descarto en un futur, però encara no ho he fet perquè no he sentit que ho necessités. No tinc por de jugar després de les lesions. Amb els readaptadors estem fent una feina espectacular, recreant situacions de partit als entrenaments, i això et fa sentir còmode quan arriba el moment de tornar a jugar”, va explicar el canari. “Sempre hi ha el moment de gestionar la frustració quan et lesiones, però ell és un noi que sap afrontar molt bé la pressió”, expliquen a l’ARA els que tenen tracte gairebé diari amb el futbolista. 

Si res no es torça a última hora, Pedri serà titular en un mig del camp en què l’acompanyaran De Jong i Gündogan, a qui el jugador de Tegueste (Tenerife) va elogiar. “És espectacular. Quan vaig coincidir amb ell a la pretemporada ja ho vaig veure. És un gust jugar amb ell, i als entrenaments n’aprenc molt. Porta un any espectacular”. 

El compromís de renovar-lo

D’altra banda, Pedri també va deixar clar ahir el seu desig de renovar el contracte amb el Barça, que s’acaba el juny del 2026. “Estic molt tranquil. Jo estic molt content al Barça. Sé que el club mantindrà el compromís que hem parlat [en relació amb l’adequació del seu contracte]. Estic molt content d’estar a l’equip dels meus somnis”. De moment, el club encara no ha iniciat les negociacions formals per renovar-lo.

Xavi revela el 'top 3' d'entrenadors que més van marcar-lo
  • Aragonés, Pep i Lucho

    esprés de tota la polèmica en la prèvia del duel d'anada, en què Luis Enrique va voler acaparar el protagonisme dient que ell havia representat més l'estil del Barça que Xavi en la seva etapa com a blaugrana, el tècnic de Terrassa va tornar a tenir paraules conciliadores cap a l'asturià. De fet, el va ubicar en el top 3 d'entrenadors que més el van marcar durant la seva etapa com a jugador. "Amb Luis Aragonés [que va dirigir Xavi a la selecció espanyola], el Luis Enrique i el Pep Guardiola són els tres entrenadors que m'han marcat més. Quan penso en què haig de fer em recordo molt d'ells. M'han marcat. Aquesta és la meva realitat". L'entrenador blaugrana es va voler mantenir en un perfil poc bel·ligerant abans de la visita del PSG. De fet, manté una bona relació personal amb Luis Enrique, que només va sortir de to en la prèvia de l'anada per alliberar de pressió els seus jugadors.

Xavi Hernández en el darrer entrenament abans de la visita del PSG
stats