Barça
Esports 05/11/2022

Xavi: "No sé si he sigut just amb Piqué, però sí sincer i honest"

El tècnic blaugrana es desfà en elogis per al central que aquest dissabte s'acomiadarà del Camp Nou

3 min
Xavi Hernández, entrenador del Barça,  a la roda de premsa que ha donat avui a la ciutat esportiva Joan Gamper

Barcelona"Piqué ha sigut un exemple. No sé si he sigut just amb ell, però sí que he sigut sincer i honest", ha dit Xavi Hernández sobre l'anunci de retirada de Gerard Piqué. "Sé que he sigut sincer i honest sempre en el missatge i en el que creia amb el Gerard. Així l'hi he comunicat sempre. Ha sigut sempre un exemple, des que soc entrenador, per a l'equip, per als joves, per a l'staff... He sigut honest amb ell, sobretot des de l'estiu. Les circumstàncies han fet que ell hagi pres la decisió", ha dit el tècnic en la roda de premsa prèvia al matx contra l'Almeria. Gerard Piqué va explicar dijous, a través d'un vídeo a les xarxes socials, que aquest dissabte serà el seu últim partit al Camp Nou. D'aquesta manera, posarà fi a quinze temporades com a blaugrana, des que va incorporar-se al primer equip, el 2008.

Gerard Piqué durant l'entrenament previ al seu últim matx al Camp Nou.
Xavi Hernández, entrenador del Barça, dirigeix la sessió prèvia al enfrontament de lliga amb l'Almería, en el que serà l'últim partit de Gerard Piqué amb el F.C. Barcelona

"Vam tenir una conversa a l'estiu, li vaig comunicar les meves intencions. Va ser un dels dies més difícils de la meva carrera com a entrenador i ara també, va ser el meu company. A tots ens ha passat, quan arriba un moment en el qual no et sents tan útil, no és fàcil de gestionar. Ho hem sabut aquesta setmana", ha dit el tècnic culer. "Segurament he tingut un pes important en la seva decisió, però pel bé del club. He mirat pel bé del club i la institució, però haig de prendre decisions, i no és fàcil. A vegades és desagradable, per això a vegades he decidit posar un altre jugador. Haig de mirar el millor per al club", ha afegit.

Xavi vol que l'últim partit de Piqué al Camp Nou sigui inoblidable. "Demà és una motivació extra, el seu comiat, regalar-li els tres punts, que marxi amb bones sensacions. I que l'aplaudeixin i coregin el seu nom. Que sigui un gran dia per al club i sobretot per a Piqué. Volem acomiadar Piqué amb bones sensacions. Volem jugar bé per fer gaudir el públic. Sense ell perdem lideratge, compromís, valentia... Per a mi és un dels grans centrals de la història", ha dit l'egarenc sobre qui va ser el seu company de vestidor. Ara, com a entrenador, Xavi ha confessat que la seva relació no ha canviat, malgrat que ara ocupa la banqueta i li toca prendre decisions "difícils". "La relació és la mateixa que abans, no hi ha mala relació. Jo haig de prendre decisions pel bé del Barça. Si no poses de titular algú que ho ha sigut tot per al club, és normal que hi hagi gent que no li agradi. No és un alleugeriment, que el Piqué marxi ara. No tinc cap problema amb ell, sempre ens ha sumat. Si continués, ens seguiria sumant. No tinc cap queixa del Gerard, és una decisió seva a causa de les circumstàncies i la conversa que vam tenir a l'estiu", ha explicat en roda de premsa. "S'ha guanyat el dret a triar el com i el quan, és la seva decisió", ha sentenciat l'entrenador blaugrana.

Sobre el futur del central, Xavi ho té clar: "¿President? Pot ser el que vulgui. Capacitat n'hi sobra". De moment, el futur immediat del central català passa pel partit d'aquest dissabte (21 h, DAZN) al Camp Nou, en l'últim matx que disputarà amb la samarreta blaugrana en el feu culer. Xavi no ha volgut donar pistes sobre si serà titular en el seu comiat. El que serà el seu últim partit com a jugador del Barça, però, serà el del dia 8 de novembre contra l'Osasuna, com ha explicat Xavi.

stats