Barça
Esports 09/05/2022

"Dembélé no entén el joc, però volem que es quedi"

Xavi demana un últim esforç al Barça per renovar l'extrem francès

3 min
Ousmane Dembélé, durant el Betis-Barça

BarcelonaAconseguit l'objectiu de mínims, classificar-se per a la Champions, el Barça només està pendent de certificar el segon lloc per saber quins reptes esportius tindrà la temporada vinent. La Supercopa és el títol de menys importància dels que pot disputar el club, però aquí no es tracta de prestigi sinó de diners, i la participació en aquesta competició que des del 2019 es disputa a l'Aràbia Saudita suposa un pessic econòmic que, en època de vaques magres, és una benedicció per a la tresoreria del Camp Nou. Serà amb aquests diners que es confeccionarà la plantilla, en un estiu on, un cop més, el límit salarial condicionarà les altes, les baixes i les renovacions.

Xavi Hernández ja ha escrit la seva carta als Reis, i a la llista hi apareix el nom d'Ousmane Dembélé. L'extrem francès acaba contracte i té ofertes -o almenys això assegura el seu agent- per canviar d'aires aquest estiu. Ara bé, l'entrenador segueix confiant en el futbolista, a qui ha rescatat de l'ostracisme i ha convertit en un titular indiscutible des que s'ha fet càrrec de la banqueta culer. L'egarenc i el seu staff segueixen pensant que és un extrem que, "ben treballat, pot arribar a ser el millor del món". I aquests són els arguments que utilitzen per demanar a la cúpula esportiva del club que prorrogui el seu contracte.

El debat és intens i, números al marge, als despatxos no veuen clar que s'hagi de fer cap esforç per retenir Dembélé. S'aferren al seu historial, als actes d'indisciplina que ha acumulat al llarg dels seus cinc anys a Barcelona, a les múltiples lesions que ha patit -s'ha perdut gairebé la meitat dels partits- i, també, a les estadístiques d'aquesta temporada. L'extrem francès ha jugat 30 partits i només ha anotat dos gols. Un a la Lliga i un a la Copa. "Però ha repartit 11 assistències", rebaten des del vestidor, que insisteixen en no donar per perdut el futbolista. "És cert que segueix prenent males decisions, però això es pot treballar. Nosaltres volem que es quedi", apunten des de l'entorn de l'entrenador. Xavi vol que Dembélé segueixi, però és conscient de la situació del club i entendria que finalment no se'l pogués retenir.

Dembélé sosté que té ofertes molt millors d'altres clubs

Renovar Dembélé no és feina fàcil. El serial s'arrossega des de l'estiu passat, i fins ara el futbolista s'ha negat a prorrogar el contracte amb el club blaugrana, bàsicament perquè no ha acceptat una proposta a la baixa que li arribava des dels despatxos nobles del Camp Nou. De la mateixa manera, tampoc es va prestar a sortir del club a l'hivern, en un moviment que pretenia alliberar massa salarial per poder incorporar algú en el seu lloc. Farts de tot plegat, a l'àrea esportiva que lidera Mateu Alemany van decidir apartar-lo com a represàlia. Però el futbolista, que fins i tot va amenaçar amb dur el cas a l'AFE, va tornar als terrenys de joc per la insistència d'un Xavi que, ara, resa per poder comptar amb l'extrem el curs vinent. El problema és doble. D'entrada, que a l'acabar contracte el seu cas s'interpreta -a efectes del límit salarial de la Lliga- com un nou fitxatge. I després, com que el Barça està excedint aquest límit, li proposa una renovació a la baixa que el jugador segueix sense voler acceptar.

Tal com va avançar l'ARA, el Barça tenia previst fer un últim intent, a final de curs, per renovar el futbolista. Això sí, sempre cobrant menys que ara, que ronda els 20 milions anuals. El seu agent està fent córrer que la proposta és insuficient i pressiona assegurant que té una oferta del PSG i una altra de la Premier anglesa. Una postura que serveix clarament per pressionar el Barça perquè millori la proposta. Ara bé, des del Camp Nou responen que estan lligats de peus i mans pel famós límit, i que no poden anar més enllà. Les converses s'han de reprendre aquesta setmana, però les postures són inflexibles i, per tant, sembla molt complicat que s'arribi a bon port.

stats