Esports 16/12/2019

El Wolverhampton Wanderers d'Adama Traoré serà el rival de l'Espanyol als setzens

El conjunt anglès està dirigit per l’exentrenador del València Nuno Espírito Santo

Roger Requena
3 min
El Wolverhampton Wanderers d'Adama Traoré serà el rival de l'Espanyol als setzens

BarcelonaPer segona vegada en la seva història, l’Espanyol viatjarà a Anglaterra per disputar-hi un partit oficial. 58 anys després que el conjunt espanyolista eliminés al Birmingham en els vuitens de final de la Copa de Fires (5-2 a Sarrià i 1-0 a St. Andrews), el sorteig dels setzens de final de l’Europa League celebrat aquest dilluns ha emparellat els blanc-i-blaus amb el Wolverhampton Wanderers, un equip que només ha sumat dos entrebancs en els 12 partits que porta disputats a l'Europa League (0-1 i 3-3 davant del Braga). L'anada es disputarà a Anglaterra el 20 de febrer (21 h), mentre que la tornada serà a l'RCDE Stadium el 27 de febrer (18.55 h).

Aquest club comparteix una singularitat amb l’Espanyol, ja que també pertany a propietaris xinesos. Si a l’Espanyol és Chen Yansheng, a través de Rastar Group, la màxima figura accionarial, el Wolverhampton Wanderers està dirigit per Jeff Shi, president designat per Fosun International, conglomerat d’inversió xinès que el 2016 va adquirir el 100% de les accions d’aquest club.

"És un rival que ens exigirà molt. Encara falta molt per l'eliminatòria i hem de veure com arribem els dos equips. És un gran rival amb jugadors molt importants però tenim una il·lusió tremenda per passar l'eliminatòria", ha valorat el portaveu esportiu, Joan Capdevila. Els Wolves eren un dels rivals més complicats que li podien tocar a l’Espanyol, ja que són en l’actualitat vuitens en una Premier League on només han perdut tres dels 17 partit disputats fins ara. Només el Liverpool i el Leicester City han perdut menys partits que un conjunt que té diversos vells coneguts de la lliga espanyola, començant pel seu tècnic, Nuno Espírito Santo. El portuguès, que durant la seva etapa com a jugador va vestir les samarretes del Deportivo de la Corunya, el Mèrida o l’Osasuna, va dirigir el València entre el 2014 i el 2015. A les seves files hi té jugadors com Jesús Vallejo, central cedit pel Madrid; Johnny Otto, lateral format al Celta; o Raúl Jiménez, davanter que va tenir una discreta actuació a l’Atlètic i que ara triomfa a Anglaterra (15 dianes i 8 assistències en 28 partits amb el Wolverhampton aquest curs). El punta mexicà és una de les principals amenaces d’aquest equip, que compta a més amb un català a les seves files: Adama Traoré. L’extrem de l’Hospitalet de Llobregat, de 23 anys, ha trobat en aquest club la continuïtat que no va tenir al Barça, d’on va marxar el 2015 a canvi de 10 milions d’euros després de no aconseguir un lloc al primer equip. Superades dues etapes breus a l’Aston Villa i al Middlesbrough, l’estiu passat va fitxar pel Wolverhampton a canvi de 20 milions d’euros.

Ingressen més del doble per drets televisius

Com la majoria de clubs de la lliga anglesa, el Wolverhampton Wanderers disposa d’un elevat pressupost per fitxar gràcies al generós repartiment dels drets televisius. La temporada passada, sent setè classificat de la Premier League, va rebre 152,5 milions d’euros. L’Espanyol, que també va finalitzar setè, en va ingressar 58,3. És a dir, els wolves van rebre 2,6 cops el que van sumar els periquitos. Una xifra elevada que ha permès al conjunt anglès fitxar a base de talonari jugadors com els mencionats Jiménez (38 milions), Neto i Cutrone (18), Dendoncker (13,5) o Jordao (9,2). L’estiu passat, per aquests sis jugadors el club es va gastar 97 milions d’euros, poc menys del que havien invertit l’estiu anterior (112 milions). Bona part d’aquests diners, per cert, els han invertit en cinc jugadors assessorats pel famós agent portuguès Jorge Mendes, que a través de la seva empresa de representació, Gestifute, ha portat diversos futbolistes a aquest conjunt (Moutinho, Rui Patricio, Neves, Jota i Neto). A més, també representa el tècnic, Nuno Espírito Santo. Els Wanderers, així, són un rival a l’alça que no posarà les coses gens fàcils a l’Espanyol.

El sorteig dels setzens de final tampoc ha estat gaire benèvol amb el Getafe, que s'enfrontarà a l'Ajax. El Sevilla, l'altre conjunt de la Lliga classificat per a aquesta fase, s'enfrontarà al Cluj. La resta d'eliminatòries són: Sporting CP - Instanbul Basaksehir; Bayer 04 Leverkusen - Porto; Copenhaguen - Celtic; Apoel - Basilea; Olympiacos - Arsenal; AZ Alkmaar - Lask; Bruges - Manchester United; Ludogorets - Inter Milà; Eintracht Frankfurt - Salzburg; Xakhtar Donetsk - Benfica; Wolfsburg - Malmö; Roma - KAA Gent i Rangers - Braga.

stats