Bàsquet - Lliga Endesa
Esports 24/01/2022

El WiZink Center, el jardí de Laprovittola i Mirotic

Els dos Nicos del Barça van dominar el clàssic contra el seu exequip

3 min
Nico Laprovittola i Nikola Mirotic durant el partit al WiZink Center

Barcelona"I aquest bigoti, Nico?" Benjamín Jiménez, àrbitre principal del Madrid-Barça de diumenge, va aprofitar un moment de distensió durant el clàssic per preguntar a Nico Laprovittola sobre el seu canvi de look. "Per canviar una mica", li va respondre el base argentí, més tímid en els diàlegs que amb la pilota a les mans. Abans de començar el partit, Nikola Mirotic també va tenir un moment de proximitat amb l'àrbitre, que va estar apartat durant mesos de la competició per culpa d'una lesió al tendó d'Aquil·les. "Quant de temps, no? Dos anys, oi?", li va preguntar el jugador montenegrí. "Exacte, dos anys, Niko", va contestar el col·legiat.

Els dos Nicos es van convertir en els protagonistes d'un clàssic que van dominar amb el seu talent. Laprovittola va arribar a 19 de valoració gràcies a 9 punts, 6 assistències i 5 rebots, però el millor no van ser els seus registres sinó la sensació de dominar el ritme de joc del partit. "Per a mi era un partit important. Vaig intentar estar com més sòlid millor. Estem recuperant gent i era una victòria important. Cal demostrar moltes coses per jugar aquests partits, estar concentrats. Les coses van sortir bé, per sort, i l'equip va guanyar", diu. L'argentí completa amb Nick Calathes i Rokas Jokubaitis una tripleta de directors de joc molt sòlida. "Tenim tres bases de molt bon nivell i hi ha molts partits per a tothom. A més, tenim un gran entrenador, el que és bàsic. Cal saber on tinc els peus. Vaig fer un pas endavant a la meva manera i les coses van sortint. El cos tècnic tenia les coses molt clares. Vaig veure molts vídeos per veure on cometíem els errors i intento fer el que puc per a l'equip. En aquest equip ho construïm tot a partir de la defensa i això ens dona molta confiança", resumeix.

Nico Laprovittola, base del Barça.

Mirotic, que acabava de passar el coronavirus, tan sols va poder disputar 24 minuts, però va aparèixer en els moments decisius. L'aler pivot montenegrí va acabar amb 13 punts i 4 rebots. Un triple seu, a més, va certificar el triomf culer a la pista de l'etern rival. "Soc molt feliç amb la victòria al WiZink Center. L'equip va fer una bona feina", assegura el jugador, que continua marcant les diferències i concentrant la ira de l'afició del Reial Madrid.

El bon moment de Laprovittola i Mirotic cou molt a Madrid, on encara no han paït que juguin a Can Barça. "Estic content amb la victòria, ja que guanyar aquí sempre és difícil. Per als dos Nicos jugar a Madrid no és fàcil i van estar concentrats", reconeix l'entrenador lituà.

Nikola Mirotic

Saras, impol·lut

L'arribada de Jasikevicius a la banqueta del Barça ha reinvertit la tendència en els clàssics. El Barça ha guanyat 8 dels 11 clàssics disputats sota les ordres de l'entrenador lituà. L'estadística agafa dimensió si es compara amb les quatre temporades anteriors, quan el balanç va ser d'11-11. Jasikevicius no coneix la derrota al WiZink Center de Madrid com a entrenador del Barça. Cinc partits, cinc victòries.

En acabar el partit, Pablo Laso, entrenador del Reial Madrid, no va pair bé la derrota de l'equip blanc, la primera en 23 partits, i es va encarar amb Jasikevicius. Els dos entrenadors es van recriminar una situació viscuda durant la primera part, quan Saras protestava una jugada als àrbitres i el basc va reclamar que li assenyalessin una tècnica. "Deixa'm fer la meva feina i tu fes la teva", li va etzibar el lituà al vitorià. Jasikevicius va seguir parlant amb l'àrbitre principal. "Jo puc abaixar-me els pantalons si em dona la gana i tu hauràs de decidir, però Pablo no hi té res a dir", va dir Saras. "El que jo no vull és que t'enfrontis a ell", va respondre Jiménez, que va saber posar pau en un moment de màxima tensió.

El Reial Madrid i els seus aficionats van acabar molt molestos amb l’arbitratge. “Hi ha decisions puntuals que òbviament he de veure i que és difícil valorar-les en calent. Sí que hi ha hagut alguna situació puntual que ens ha pogut fer mal d'intercanvi de faltes i de faltes que no s'han xiulat. Recordo un contraatac en què han fet falta a Hanga i no han xiulat res. Per a mi això són dos tirs lliures. El final l’ha vist tothom. Jo tinc la meva opinió, que és molt clara, però vull veure el vídeo. Les situacions finals eren molt clares, però l’equip ha d’aprendre que no pot jugar bé només durant quatre minuts. En el primer temps no hem estat bé, i mitja part bé no és suficient quan jugues contra el Barça”, va explicar Laso.

stats