TENNIS
Esports 22/06/2018

A Wimbledon seran altres herbes

Rafel Nadal s’adapta a la superfície de Londres amb poc temps de preparació

Juanmi Mas
3 min
Rafel signa autògrafs als joves aficionats a les pistes de Santa Ponça, on es disputa el Mallorca Open.

PalmaEl tercer Gran Slam de la temporada començarà el 2 de juliol a Londres, on Rafel Nadal intentarà aixecar per tercera vegada el torneig de Wimbledon. El mallorquí ja es prepara suportant els més de 30 °C de temperatura que aquests dies hi ha al centre d’operacions del Mallorca Open, el torneig de tennis femení que organitza el seu exentrenador i oncle Toni Nadal del 17 al 24 de juny.

Aprofitant l’ocasió, Nadal es va exercitar ahir a les pistes de Santa Ponça abans de signar autògrafs als aficionats més petits. En finalitzar l’entrenament, Nadal va rebre la visita del segon entrenador i ajudant de Josep Guardiola al Manchester City, Mikel Arteta, que va presenciar la pràctica al costat de la seva esposa i els seus fills.

Rafel amb els mitjans mallorquins

Posteriorment va atendre els mitjans mallorquins, que encara no havien tingut la possibilitat de compartir una estona amb el millor tennista damunt terra de la història. Altres herbes serà el torneig deWimbledon, una superfície en què Nadal té poc temps de preparació després d’haver renunciat al de Queens per motius físics. Per al manacorí, qualsevol canvi dràstic pot ser negatiu per al seu rendiment i així ho reconeix ell mateix en una setmana que només servirà per d’adaptar-se a la nova superficie.

“Aquesta setmana hem volgut fer una adaptació progressiva a l’herba”, explica Nadal. “Ara ja feim feina pensant en Wimbledon i a partir de dilluns començarem a apuntalar l’esforç per preparar el torneig amb entrenaments i dos parits d’exhibició que disputarem a dos o tres sets”. El tennista agraeix la possibilitat de poder preparar-se al Mallorca Open. “He entrenat aquí cinc dies i estic agraït perquè és una bona ajuda. És una llàstima no haver pogut jugar a Queens però també és cert que he tingut una gira de terra molt intensa i crec que el cos necessitava un descans perquè els canvis radicals de superfície no són massa bons”, comentà Rafel Nadal davant els mitjans de comunicació de les illes. Quant a les sensacions de victòria a Wimbledon, “ja es veurà perquè aquest és el torneig en què tens menys temps de preparació, però és molt especial per a mi”. Per aquest motiu el número 1 del món no vol sentir parlar d’una hipotètica final amb Federer. “La realitat és que des de 2008 no hem jugat cap final junts, així que no pens en això. El pròxim 6 de juliol es compliran deu anys del que és considerat el millor partit de tennis de la història. “Aquell dia va ser un dia molt important, i va ser el moment en el qual vaig donar una passa endavant dins la meva carrera”.

El número 1

El tennista balear tornà a repetir que no pensa en el número 1. “A hores d’ara no és el meu objectiu. sinó estar sa i competir bé”.

Jaume Munar

Sense tanta pressió pel resultat Jaume Munar és l’altre mallorquí que també competirà a Wimbledon com a número 87 del rànquing ATP. Segons Munar, “és important per a mi tenir en Rafel a prop. Primer de tot perquè és una persona que em dona seguretat, em pot explicar moltes coses des d’un punt de vista molt professional i des de la proximitat. Em dona moltes oportunitats que probablement altres al·lots no tindrien”. Així ho explica el tennista de Santanyí, que vol créixer al costat de Rafel Nadal, perquè sap que a Wimbledon seran altres herbes.

stats