Apunts en calent

Un bon costum que Koeman ha recuperat sis anys després: els apunts en calent del Barça-Alabès

Busquets, Riqui Puig i Ilaix envien un missatge d'optimisme

2 min
Riqui Puig celebra un gol amb Messi.

BarcelonaCelobert per a La Masia. A tres dies del PSG, Koeman va haver de reservar jugadors com Pedri i, com que va curt en defensa, va posar De Jong a l'eix. En un dia que semblava propici perquè jugués d'inici Pjanic, a qui encara s'espera a Barcelona, el tècnic va decidir apostar per Busquets al pivot i Riqui Puig i Ilaix Moriba als interiors. L'experiment va sortir bé contra un rival molt defensiu. El de Matadepera va aportar imaginació i criteri als tres quarts, mentre que el guineà va sumar una assistència de gol en el dia del seu debut. Pot semblar una tonteria, però feia quasi sis anys que el Barça no sortia amb tres migcampistes de la casa en una alineació. L'últim precedent el van encarnar Sergi Roberto, Xavi i Rafinha. Ha plogut.

Sempre Messi. Tres gols en dos partits de Lliga porta Trincão des que ha deixat enrere els fantasmes. El portuguès ha passat de fallar ocasions per centímetres a besar la xarxa després de superar una munió de defenses, i a veure's amb tota la porteria per a ell a l'hora aprofitar un refús del porter rival. Ara bé, de cara al PSG, res millor que tenir Messi, principi i fi de l'equip en atac, amb la punteria afinada. L'argentí va fer dos golassos de franctirador després que el VAR li amargués el primer crit per un fora de joc surrealista de Griezmann.

Més que omplir un forat. Tot i que apareixia –en negatiu– al famós informe de Koeman i Planes per justificar el fitxatge d'Eric García a l'hivern, Mingueza s'ha guanyat el dret de sumar-se al club de les bones notícies del curs. El vallesà no era indiscutible al filial i no és precisament el defensa més solvent de la Lliga, però les lesions dels teòrics titulars li han concedit carril per la dreta, on està demostrant atreviment i do de l'oportunitat cada cop que rep en posició d'extrem. El seu rendiment, amb aportacions gens gratuïtes, no està tan allunyat del que ha ofert Dest fins al moment ni del que va oferir Semedo en tres anys. De centrar, en sap. I és central.

Junior, un gol que diu poc. La sorprenent irrupció de Mingueza per la dreta també és molt més refrescant que les contribucions de Junior per l'esquerra. L'ex del Betis va patir molt dimecres a Sevilla a peu canviat, i contra l'Alabès, de tornada a la seva posició natural, tampoc va millorar gaire. Va marcar un gol d'oportunista, sí, però no va ocupar la banda, que és el que se li demana a un carriler, ni va exigir el seu marcador. El Barça el va fitxar perquè alternés amb Jordi Alba i, després d'un curs i mig, perd totes les comparacions amb el de l'Hospitalet i també amb Cucurella, que possiblement hauria sumat més que ell.

stats