MotoGP
Esports 28/06/2021

Viñales i Yamaha parteixen peres després d'una "discussió important"

El pilot va sol·licitar la rescissió del contracte, que serà efectiva quan acabi la temporada

Martí Molina
2 min
Maverick Viñales, al box d'Assen

BarcelonaMaverick Viñales i l’equip Yamaha van decidir, de mutu acord, estripar el contracte que unia el pilot i la marca japonesa al Mundial de MotoGP. No serà una rescissió imminent, sinó que serà efectiva al final de temporada, però, en qualsevol cas, és el punt final a una relació molt complicada que havia tocat fons després del Gran Premi d’Alemanya. D'aquesta manera, l'acord que estava signat fins a finals del 2022 s'acabarà el desembre del 2021. Tot i que encara no hi ha res decidit, sembla que el futur del pilot de Roses passa, el 2022, per l’equip Aprillia, on faria equip amb Aleix Espargaró.

El divorci entre les dues parts era esperat per tot el paddock, sobretot després de les declaracions de Maverick, que va acusar Yamaha de tractar-lo com si fos “un pilot provador”. “Estic desesperat, hi ha curses en què sé que tinc potencial però no ho puc demostrar”, havia dit després de quedar segon a Assen, a Holanda, on va rescabalar-se de la cursa del cap de setmana anterior a Sachsenring, on va acabar l’últim.

Cinc anys de contracte

Però millorar posicions no va ser suficient. Després de cinc anys de contracte, feia temps que la corda estava molt tensada i a Holanda el pilot va demanar la carta de llibertat. Després de viure a l’ombra de Rossi, en els primers anys de contracte, ara veu com el cap de files de la marca ha passat a ser Fabio Quartararo, vencedor a Assen i líder sòlid del Mundial. “Ha sigut una decisió difícil de prendre”, deia Viñales a través d’un comunicat, en què assegurava que estava “plenament compromès” per pilotar al màxim de les seves possibilitats. Actualment és sisè al campionat, amb 95 punts, 61 menys que el seu company Quartararo, quan queden deu curses per disputar-se (250 punts en joc).

D’altra banda, Lin Jarvis, director de l’escuderia, va voler deixar clar que la rescissió arriba a petició del pilot després de “discussions importants” a Assen. “Vam arribar a la conclusió que separar els nostres camins seria més beneficiós per a les dues parts”. Yamaha, igual que Viñales, es va comprometre a garantir les millors condicions possibles al pilot fins a final de temporada.

stats