El Vila-real deixa escapar l'Arsenal amb vida (2-1)

El conjunt valencià veu com els anglesos escurcen distàncies malgrat que ja jugaven amb un home menys

ARA
Trigueros pugnant per una pilota

El Vila-real va desaprofitar una oportunitat d’or per viatjar a Londres amb un marcador folgat. Tot i que el conjunt groguet va guanyar l’Arsenal (2-1), el va deixar escapar viu de cara a la tornada de les semifinals de l’Europa League.

En un duel en què els anglesos pràcticament no van xutar a porteria i es van quedar amb un jugador menys per l’expulsió de Dani Ceballos a mitja hora per al final, el Vila-real no va saber plasmar la seva superioritat al marcador. El conjunt valencià va obrir la llauna als cinc minuts de partit. En la seva primera arribada a l’àrea rival, Manu Trigueros va superar Leno per avançar el seu equip. L’Arsenal va reaccionar dominant la pilota, però sense generar perill davant l’equip entrenat per l’extècnic gunner Unai Emery. De mica en mica, el Vila-real va anivellar les forces i el joc durant la mitja hora inicial, gràcies a la seva capacitat per treure la pilota i aconseguir neutralitzar els atacs de l’Arsenal, tímids i poc profunds. A la mitja hora de joc, un córner tret per Parejo va ser prolongat per Gerard Moreno i Albiol, tot sol al segon pal, va ampliar l’avantatge amb una nova diana que podia fer preveure una nit plàcida per als locals.

A la represa, però, les coses van canviar. Emery va moure fitxa al descans: va deixar Paco Alcácer a la banqueta per fer entrar un migcampista, Coquelin. El canvi, però, no va impedir la reacció orgullosa de l’Arsenal, que aconseguia manar amb la pilota però seguia sense inquietar la porteria de Rulli. Quan millor estaven els anglesos, Dani Ceballos va ser expulsat al veure una segona targeta groga i va deixar l’equip entrenat per Mikel Arteta amb un home menys. L’expulsió va provocar que el Vila-real recuperés la possessió de la pilota, però un dubtós penal de Trigueros a Saka va permetre a Pépé escurçar la distància. Les coses empitjorarien per al conjunt valencià, ja que al minut 77 Capoue va veure la segona targeta groga i el Vila-real també es va quedar amb deu jugadors.

El marcador no es mouria més en un partit que els d’Emery van guanyar però en què l’Arsenal va aconseguir marxar mantenint-se ben viu per a la tornada la setmana que ve a Londres.