PRIMERA DIVISIÓ
Esports 18/01/2023

Una ganga ucraïnesa i altres moviments del Girona en el mercat d’hivern

Terrats marxa cedit al Vila-real i el davanter ja pot ser inscrit

3 min
Tsygankov, nou jugador del Girona

GIRONAMoviment impecable, en clau de mercat, el que ha protagonitzat el Girona, que ha incorporat l’extrem del Dinamo de Kiev Viktor Tsygankov pagant només cinc milions d’euros quan té un valor de mercat de 22, segons Transfermarkt. Acabava contracte amb el seu exclub el 30 de juny i firma fins al 2027. L’operació s’ha convertit en tota una oportunitat per reforçar la línia ofensiva dels gironins, que han hagut de resoldre un petit problema: no hi havia fitxes lliures disponibles per inscriure Tsygankov, amb la qual cosa s’ha confirmat la sortida de Terrats de Montilivi al Vila-real B, on jugarà cedit.

L’alerta pel nou fitxatge es va encendre dissabte quan es va veure el futbolista a la llotja de l’estadi, seguint el triomf del seu nou equip contra el Sevilla. Tsygankov, escollit millor futbolista del seu país entre els anys 2018 i 2021, quedava lliure en uns mesos i això ha provocat un traspàs llampec per poder-lo anunciar, de manera immediata, a Girona. El valor de mercat del davanter s’eleva als 22 milions d’euros –el més alt, de llarg, del vestidor blanc-i-vermell–, però l’acord s’ha tancat per cinc. El Dinamo, això sí, s’ha assegurat el 50% d’una futura venda. De cop i volta, Míchel disposa d’un regal inesperat.

Internacional amb Ucraïna, Tsygankov, de 25 anys, va estrenar-se al primer equip del Dinamo de Kiev el curs 2016-17 i des d’aleshores suma 94 gols i 64 assistències, a part de l’experiència adquirida en les competicions europees. Sense anar més lluny, la temporada passada va ser titular en els dos partits de la fase de grups de la Lliga de Campions contra el Barça. Pot actuar d’extrem o segona punta, cosa que enriquirà les alternatives dels de Montilivi. “Estic realment feliç de ser aquí”, ha comentat el jugador en un vídeo a les xarxes socials del club.

Terrats, destí Vila-real

Perquè la seva incorporació també ho sigui a escala pràctica, el Girona ha fet oficial l’adéu de Ramon Terrats, que marxa cedit amb opció de compra al Vila-real B. Abans d’obrir-se el mercat d’hivern, la direcció esportiva liderada per Quique Cárcel es va reunir amb alguns futbolistes per saber de primera mà quines intencions tenien i què en pensava el club, tenint en compte els pocs minuts dels quals disposaven. Ara mateix hi ha dos noms més sobre la taula com a possibles sortides: Samu Saiz i Manu Vallejo. Tots dos tenen un rol molt menys protagonista del que pensaven.

Samu, peça fixa en l’ascens a Primera, ha anat de més a menys aquesta temporada. Titular en l’estrena a Mestalla, el migcampista va deixar d’entrar en la rotació després d’una lesió que va coincidir amb un error important al Benito Villamarín a mitjans de setembre. Des de la represa del campionat, ha participat esporàdicament contra el Rayo i l’Espanyol. Dissabte, contra el Sevilla, no va tenir minuts. El madrileny, que té un dels sous més alts de la plantilla i al qual només li resten sis mesos de contracte, podria sortir de l'equip si es troba una fórmula en què les dues parts en surtin beneficiades.

Qui també pot deixar una vacant a Montilivi és el davanter Manu Vallejo, fitxat aquest estiu, però que ha desaparegut del tot. L’andalús no té minuts a la Lliga des de l’octubre i, a diferència de Samu, no va ni participar en l’eliminatòria de Copa del Rei del desembre, en què l’equip gironí va caure contra el Cacereño. Segons l’Heraldo de Aragón, el Saragossa hi està interessat i hauria plantejat una cessió.

Per acabar d’embolicar la troca, The Independent ha informat d’un interès del Brighton pel davanter Taty Castellanos, indiscutible en els plans d’un Girona minvat d’efectius defensius i que, ja abans de la lesió de David López, s’havia plantejat reforçar aquesta parcel·la. S’està treballant en el fitxatge del peruà Callens, que arribaria lliure i caldria veure què passa amb el mig del camp amb la sortida de Terrats. Qui ja ha sortit del club és Ureña, cedit al Cartagena, però el figuerenc no allibera fitxa perquè formava part del filial malgrat haver tingut presències al primer equip. Si finalment arriben més jugadors, hi haurà noves sortides.

stats