Futbol
Esports 01/05/2021

Madrid i Atlètic pateixen per posar pressió al Barça

Els blancs derroten l'Osasuna (2-0) i els matalassers s'imposen amb polèmica a Elx (0-1)

Oblak ha aturat el penal de Fidel en l'Elx - Atlètic de Madrid

BarcelonaEl Reial Madrid i l’Atlètic de Madrid segueixen sent els rivals a batre del Barça, en aquesta Lliga, després de les victòries en els partits respectius d’ahir. Ara bé, els dos equips van haver de patir de valent per sumar els tres punts i posar pressió al conjunt blaugrana. Els blancs, que rebien l’Osasuna, no van poder inaugurar el marcador fins que faltava un quart d’hora (2-0) mentre que els matalassers es van imposar a Elx en un final polèmic on els locals van fallat un penal al temps de descompte (0-1).

La Lliga s’està acabant i els aspirants arriben justos de gasolina. Sobretot el Madrid, que compagina el torneig de la regularitat amb la Champions, on dimecres es juguen el pas a la final contra el Chelsea. Els blancs, amb el cap a Europa, van fer un partit de més a menys contra un rival ben endreçat i que va tenir algunes ocasions clares per obrir el marcador. Més enllà d’un gol ben anul·lat per fora de joc, els navarresos van desaprofitar a la segona part un contraatac –quatre contra dos– que hagués pogut canviar el signe del partit.

Però el Madrid seguia viu i en un córner Militao va trobar porteria i va aplanar el camí d’un equip que, fins llavors, va témer seriosament pel marcador. Ja amb avantatge, la sort va somriure l’equip de Zidane, ja que un mal control de Casemiro a l’àrea es va convertir en una rematada que sorprenia el porter i acaba al fons de la xarxa.

L'Elx falla un penal al 91

Encara va patir més l’Atlètic de Madrid, ja que l’Elx va tenir un penal per empatar al minut 91 però Fidel va rematar al pal. En l’acció, el porter Oblak s’havia avançat però, com que no va tocar la pilota, l’àrbitre va interpretar que no havia intervingut decisivament en el llançament i no el va fer repetir. Una opinió que no comparteixen a Elx, on defensen que, avançant-se, va cobrir més porteria del compte i va obligar el xutador a ajustar el tir.

Durnat la primera mitja hora, l’Atlètic va dominar i va marcar dos gols:un d’anul·lat a Suárez per fora de joc i un de legal de Marcos Llorente. Però després va recular i va acabar demanant l’hora contra un rival que s’està jugant la permanència a Primera.