Esport
Esports 08/05/2023

El Palma Futsal celebra la victòria a la Champions

L'equip mallorquí ha recorregut els carrers de Palma i ha rebut l'homenatge d'aficionats i institucions

ARA Balears
3 min
El Consolat de Mar ha acollit la celebració del Palma Futsal

PalmaEl Palma Futsal està de celebració, i no és per menys, el club es va fer amb la xàmpions aquest passat diumenge en un parit contra l'Sporting de Portugal, a Son Moix. Després d'un intens partit de més de dues hores i mitja, els mallorquins es feren amb la victòria en la tanda de penals (1-1 i 5-3). L'equip de futbol-sala ha recorregut els carrers de Palma i ha visitat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera a la Misericòrdia; el batle de Palma, José Hila i, finalment, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha rebut els guanyadors al Consolat de Mar.

El club va guanyar la Xampions aquest passat diumenge a Son Moix

En la primera parada de l'equip, al Consell de Mallorca, la presidenta de la institució insular ha agraït l'esforç de l'equip i del club. "La final va ser de les coses més emotives que he viscut recentment i us vull donar l'enhorabona a tots", ha afegit. "Va ser un partit d'infart. No canvieu mai perquè representeu uns valors molt importants, molt més que alguns que tenen més pressupost", ha finalitzat.

A Cort, el batle de Palma, José Hila ha celebrat la victòria recordant que guanyar a casa "és el somni de qualsevol equip". "Teniu una afició fidel i cal celebrar-ho com es mereix", ha afegit Hila. "És el treball silenciós de molta gent i moltes gràcies a tots per fer-nos felicos", ha dit.

"Només tenc paraules d'agraïment i la meva enhorabona per als jugadors i per a tots els que han fet realitat aquest somni. Vosaltres amb constància, treball i passió ho heu aconseguit. Sou únics. Guanyar la Champions és una meravella", ha expressat Francina Armengol a l'arribada de l'equip al Consolat de Mar. En aquest sentit, la presidenta del Govern ha apuntat que reconvertir el Velòdrom ha estat una "gran feina de l'equip d'Esports". Així mateix, Armengol s'ha referit a Miquel Jaume, "va ser el primer a creure en aquest somni".

Per la seva banda, l'entrenador Antonio Vadillo ha agraït al Govern, a la presidenta i a les institucions el suport que els han donat. "També l'afició, que ha estat un dels punts forts per a guanyar la Champions. Sobretot vull demanar un aplaudiment per als jugadors que són els que han fet possible això i que, a més, diuen que volen més", ha exclamat Vadillo.

Història del club

El Palma Futsal va néixer sota la denominació de Associació Esportiva Manacor i es va fundar el 14 de juliol de 1998 amb Miquel Jaume de president. El club va començar a competir aquella mateixa temporada 1998/99 en Primera Nacional B aconseguint el campionat del seu grup i el conseqüent ascens a Primera Nacional A. En poc temps, el club va passar de néixer a plantar-se en la segona divisió del futbol sala estatal en la qual va debutar en la temporada 2000/01.

Arran de les males condicions sota les quals havia d'entrenat l'equip, al pavelló de Manacor, el club decidí partir a Palma. En la seva primera etapa a la capital, encara sota la denominació de Fisiomedia Manacor, va jugar en el velòdrom Palma Arena. L'any de la seva reestrena en la millor lliga del món va ser de somni amb una ciutat que descobria el futbol sala i començar-se a bolcar-se amb l'equip i el club, que cuidava molt tots els aspectes extraesportius.

L'equip, liderat per 'Miguelín', es va classificar per a la seva primera Copa d'Espanya i per al seu primer playoff pel títol en la temporada 2010/11. En ambdues competicions va perdre en els quarts de final.

Després d'uns primers anys de futbol sala al Palma Arena, la reobertura de Son Moix va permetre perfeccionar l'obra i va facilitar el trasllat de l'equip. El club va aprofitar el canvi per a renovar-se i canviar la seva denominació i es va passar a anomenar-se Palma Futsal. Des de llavors, l'èxit ha anat in crescendo. Des de l'últim ascens, el Palma Futsal ha jugat en Primera Divisió i les últimes quatre temporades ha jugat tant la Copa d'Espanya com el playoff pel títol. El seu millor any, després d'avui, va ser la temporada 2015/16 en la qual va jugar la primera final de la seva història a Múrcia, contra El Pozo.

stats