Waterpolo

"Ja n'hi ha prou": Víctor Gutiérrez denuncia insults homòfobs

El jugador del CN Terrassa ha aixecat la veu contra els atacs

i
Àlex Gozalbo
3 min
Víctor Gutiérrez

BarcelonaVíctor Gutiérrez, jugador del CN Terrassa, ha denunciat aquest dissabte haver rebut insults homòfobs per part d'un rival del CN Sabadell, Nemanja Ubovic, durant un partit de la Divisió d'Honor de waterpolo. "He viscut un episodi d'homofòbia. Un jugador de l'equip rival m'ha cridat maricon durant el partit. No he volgut donar-hi importància perquè tots diem coses a 200 pulsacions de les quals després ens penedim. Però al final del partit jo no he volgut donar-li la mà per això que m'havia dit i m'ha tornat a cridar maricon. Ho ha sentit la grada i algun company meu i estic bastant afectat. Estic orgullós de ser qui soc, de ser homosexual, de ser gai, de ser maricon, que per a mi no és un insult, però m'ha tocat la fibra", ha explicat el jugador.

"Això m'ha passat altres vegades, però no havia volgut compartir-ho perquè pensava que era més positiu enviar un missatge conciliador. El missatge de perdre la por i mostrar-se com s'és és més poderós que les coses negatives, però no vull deixar-ho passar més. Ja n'hi ha prou", ha recordat Gutiérrez, que no ha pogut contenir les llàgrimes. El jugador ha explicat als àrbitres el que havia passat. "Com que no ho han sentit, no han pogut recollir-ho a l'acta. Hem de tenir una tolerància zero contra aquests comportaments", ha afegit.

"Em faria moltíssima ràbia que la federació mirés cap a una altra banda i no hi intervingués. Volia llançar un missatge als que em puguin estar escoltant, que ni un comentari ni un insult ni cent us fiquin la por al cos. Que no val la pena viure darrere de la careta ni un segon, que la vida és meravellosa i cadascú s'ha de mostrar tal com és amb orgull, perquè així som", ha explicat. Tot i que en un primer moment Gutiérrez no havia explicat el nom de l'agressor, aquest diumenge ha informat que es tracta de Nemanja Ubovic.

Suport ambigu de la RFEN

La Federació Espanyola de Natació (RFEN) ha utilitzat les xarxes socials per donar suport a Gutiérrez. "La RFEN, entitat titular de les competicions nacionals de waterpolo, expressa el seu total rebuig i tolerància zero a qualsevol insult, vexació o homofòbia que pugui patir qualsevol esportista en qualsevol situació. A més, demana respecte i joc net sempre, i lamenta que aquest esport hagi de ser notícia per qüestions completament alienes", ha anunciat.

El Club Natació Terrassa ha expressat el seu suport total a Víctor Gutiérrez. "El club vol manifestar el seu rebuig enèrgic a qualsevol mostra d’homofòbia en el món de l’esport. Creiem fermament que aquesta mena de comportaments no tenen cabuda en la nostra societat i que mereixen una condemna unànime. Homofòbia, mai més", diu el comunicat.

El CN Sabadell, per la seva banda, també ha condemnat qualsevol actitud homòfoba, xenòfoba i racista que atempti contra els valors de respecte, tolerància i igualtat. El club està reunint tota la informació dels fets esdevinguts dissabte durant i després del partit, i "un cop s’hagi analitzat tota la informació es prendran les mesures adients necessàries".

Victor Gutiérrez va fer pública la seva condició d'homosexual just abans de la concentració per preparar els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro amb l'equip espanyol. "Portava força temps pensant en fer-ho, però no sentia que tingués prou maduresa, ni esportiva ni personal. Estic fora de l'armari en el meu entorn. La meva família sap que soc gai, els meus amics també", va dir.

stats