Esports 17/07/2021

Verstappen s'endú la 'pole' en la primera cursa a l'esprint de la F1

El de Red Bull esgarra la festa a Hamilton, que corre a casa

2 min
Max Verstappen i Lewis Hamitlon després de la cursa a l'esprint

Max Verstappen s'ha coronat com el gran vencedor en la primera cursa a l'esprint en la història de la Fórmula 1. Tot i sortir segon –després de la classificació de divendres–, el neerlandès ha clavat la sortida i ha aconseguit superar Hamilton abans del primer revolt, també gràcies a una sortida dolenta del pilot britànic de Mercedes. La creu de la sessió ha sigut per a Sergio Checo Pérez. El pilot de Red Bull ha perdut el control de les rodes del darrere del seu monoplaça i, tot i aguantar 16 voltes, en l'últim gir ha hagut d'abandonar i sortirà últim en la cursa d'aquest diumenge (16 h) al circuit de Silverstone.

Hamilton ha anat amb el ganivet entre les dents en els primers girs, però en el transcurs de la cursa ha vist que les seves possibilitats s'anaven esvaint. El de Mercedes volta rere volta ha anat perdent velocitat punta i, amb la degradació dels pneumàtics, Verstappen ha pogut aprofitar aquest avantatge per endur-se la primera pole en una cursa a l'esprint històrica a la F1. Amb gairebé dos segons de marge, el de Red Bull s'ha imposat en terreny de Hamilton i sortirà des de la primera posició de la graella aquest diumenge després d'aconseguir la seva quarta pole consecutiva d'enguany.

Alonso i Russell, protagonistes

Dos pilots més han fet un gran paper en aquesta cursa a l'esprint. Fernando Alonso ha signat una sortida excepcional en què ha aconseguit guanyar fins a sis posicions en la primera volta i col·locar-se cinquè. Des d'un inici, la cursa d'Alonso ha sigut magistral. Conscient que el seu monoplaça no compta amb les prestacions per competir contra grans escuderies com McLaren, el pilot asturià ha sigut trapella. Aprofitant cada frenada i cada revolt per zigzaguejar, l'asturià ha impossibilitat que altres pilots veterans com Sebastian Vettel poguessin sobrepassar-lo. "M'ho he passat molt bé en la primera volta, després semblava que no s'acabava mai aquesta cursa. Per mi ha sigut com una marató", ha explicat el pilot després de la sessió. Tot i la resiliència del pilot asturià, els dos McLaren han aconseguit pispar-li el lloc i el pilot d'Alpine s'haurà de conformar amb la setena posició en la cursa de diumenge.

L'altre nom propi ha sigut George Russell. El pilot de Williams, que s'està confirmant com un pilot de futur en aquest Mundial, va sorprendre colant-se en la Q3 durant la sessió d'entrenaments de divendres. En la cursa a l'esprint, no ha volgut arriscar i ha acabat en novena posició. Tot i la posició en traspassar la línia de meta, el britànic sortirà des de la dotzena posició després de ser sancionat per fer fora de la pista a Carlos Sainz.

stats