Champions League

La versió més discreta del Barça també triomfa a Europa

Les blaugranes guanyen per 2-0 l'Eintracht Frankfurt i passen a quarts de final de la Champions League com a primeres de grup

2 min
Aitana Bonmatí ha mostrat el The Best a l'afició de l'estadi Johan Cruyff.

BarcelonaEl Barça femení i el Barça masculí són el dia i la nit des de fa anys. Mentre l'equip de Xavi Hernández no arriba a una final de la Champions League des del 2015, el conjunt de Jonatan Giráldez n'ha arribat a quatre (dues guanyades i dues perdudes) des d'aleshores; mentre ells van encaixar el 14 de gener una derrota per 4-1 davant el Reial Madrid a la Supercopa d'Espanya, elles van golejar per enèsima vegada l'equip blanc a la mateixa competició només tres dies després; mentre al Barça masculí encara li agafa mal de ventre quan s'esmenta l'Eintracht Frankfurt, el Barça femení aquesta nit ha tornat a derrotar (2-0) el conjunt de la vora del riu Main i s'ha classificat com a primer de grup per als quarts de final de la Champions League.

La ressaca d'una setmana triomfant (The Best per a Aitana Bonmatí i Supercopa d'Espanya a la butxaca) tampoc ha estat l'impediment còsmic que ha evitat l'enèsim triomf del Barça, tot i que aquesta vegada ha hagut de remar força més de l'habitual. Abans, la futbolista de Sant Pere de Ribes ha mostrat als seguidors presents a l'estadi Johan Cruyff, entre els quals hi havia Pau Cubarsí i Marc Guiu, el seu guardó que la reacredita com la millor jugadora del món.

El partit ja ha començat amb la primera plaça del grup lligada a causa de l'empat del Benfica a domicili davant el Rosengard. Però les excuses no existeixen en la cosmovisió del vigent campió d'Europa, que en el minut 19 ja guanyava amb un xut ajustat de Patri Guijarro al pal esquerre de Stina Johannes malgrat que no ha posat en pràctica la seva versió més reeixida.

El conjunt alemany, que necessitava el triomf per no quedar eliminat matemàticament, ha aconseguit mirar als ulls al Barça, amb un joc contundent en defensa i aproximacions perilloses a la porteria de Cata Coll. La més clara ha estat la de Lara Prasnikar, que ha intentat marcar des de lluny després d'una mala sortida de la portera balear. Però Irene Paredes, com si estigués al pati de casa seva, ha evitat que la pilota superés la línia de gol aturant-la amb el pit.

El Barça ha sortit amb un parell de marxes més en el segon temps. Però Cara Bösl, que ha substituït Johannes al descans per lesió, ha estat una muralla davant Aitana i Graham Hansen, de la mateixa manera que ho ha estat el pal esquerre davant un remat de Lucy Bronze. En canvi, res ha impedit que el xut creuat de Graham Hansen des de la frontal de l'àrea a manca de poc més d'un quart d'hora hagi segellat el 15 de 15 punts del conjunt blaugrana en els primers cinc partits de la fase de grups d'aquesta Champions League.

  • Barça: Cata Coll; Bronze, Paredes (Torrejón, 85'), Engen, Ona Batlle; Walsh, Aitana (Vicky López, 87'), Patri Guijarro; Graham Hansen (Bruna Vilamala, 85'), Mariona (Clàudia Pina, 70'), Salma Paralluelo (Brugts, 70'). Entrenador: Jonatan Giráldez.
  • Eintracht Frankfurt: Johannes (Bösl, 46'); Wolter, Doorsoun, Kleinherne, Hanshaw (Dilara Acikgöz, 85'); Pawollek (Martínez, 60'), Reuteler (Gräuwe, 31'), Dunst; Nicole Anyomi, Freigang (Ilaida Acikgöz, 85'), Prasnikar. Entrenador: Niko Arnautis.
  • Gols: 1-0 Patri Guijarro (19'), 2-0 Caroline Graham Hansen (73').
  • Àrbitra: Deborah Anex (Suïssa).
  • Targetes grogues: Lisanne Gräwe (61').
  • Targetes vermelles: cap.
  • Estadi: Johan Cruyff. 4.842 espectadors.
stats