Esports 16/03/2021

'Amb el VAR no n'hi ha prou per aturar l'equip a la Lliga': els apunts en calent del Barça-Osca

La surrealista decisió de xiular un penal fora del temps reglamentari no canvia el transcurs del partit

2 min
Ter Stegen queixant-se

BarcelonaL’emprenyada de Koeman va ser compartida per tot el barcelonisme. El tècnic blaugrana va anar a reclamar a l’àrbitre com podia xiular el penal que va suposar el 2-1. Surrealista es miri com es miri. Per més que el VAR ho deixi en mans de la interpretació de l’àrbitre, al considerar que hi ha un mínim contacte, és inexplicable que els companys de la sala de videoarbitratge no corregissin Cordero Vega. I pensar que el VAR havia de fer el futbol més just... A més, el penal va ser xiulat quan ja s’havia complert el temps reglamentari.

Tornar a veure marcar Griezmann

Per sort del Barça i de les seves aspiracions a la Lliga, la jugada del penal no va ser significativa per al transcurs del partit (4-1). La primera meitat s’havia saldat amb golassos de Messi i Griezmann (sí, de Griezmann, que ha tornat a marcar després d’una sequera de nou partits). Després d’encadenar tres suplències seguides, Koeman li va tornar a donar la titularitat contra l’Osasuna i el PSG. A París va estar ben grisot. En canvi, ahir va aparcar la seva habitual capacitat per ser transparent en atac i s'ha destapat amb un gran gol.

Decidir des de fora de l’àrea

Les esmentades obres d’art de Messi i Griezmann van arribar totes dues des de fora de l’àrea, un recurs poc habitual al Barça, tot i que hi comencen a trobar el gust. Tal com va recollir l’analista Fermín Suárez a Twitter, fins al gol de Mingueza, les últimes quatre dianes havien arribat des de fora de l’àrea: Ilaix contra l’Osasuna; Messi contra el PSG i l’Osca, i Griezmann també contra els aragonesos. L’argentí, de fet, tancaria la golejada amb un nou gol des de la frontal. Qui també xuta bé des de fora de l’àrea és Pjanic, però encara l’estem esperant.

Koeman, coherent amb el seu avís

Si algú esperava que Koeman faria alguna rotació pensant que el pròxim rival -la Reial Societat a Anoeta- seria més perillós que l’Osca, anava errat. De fet, ja havia avisat a la prèvia: “¿Guardar Messi o De Jong perquè tenen quatre targetes grogues i després de l’Osca ve la Reial? No, seria un error pensar així”. Ras i curt. Koeman no és dels que juguen a despistar a les rodes de premsa i acostuma a ser coherent amb els seus missatges. Equip de gala contra l’Osca. Això sí, quan va poder va donar descans i va protegir De Jong, que semblava no estar del tot fi físicament.

stats