Esports 17/10/2019

Valverde: "M’agrada que haguem sabut reaccionar"

El tècnic blaugrana avança un dia la roda de premsa perquè el Barça marxa aquest dijous mateix cap a Eibar, on juga dissabte al migdia

Ara
3 min
El tècnic del FC Barcelona, Ernesto Valverde, durant la roda de premsa que ha ofert aquest dijous

BarcelonaL’entrenador del FC Barcelona, Ernesto Valverde, considera que el Barça ja ha viscut el punt d’inflexió després d’un inici irregular de temporada i confia que aquesta "reacció" es faci evident en la visita al camp de l’Eibar, dissabte (13 hores), en partit de la 9a jornada de Lliga. "Hem tingut moments difícils, però m’agrada que haguem sabut reaccionar. Durant la temporada sempre hi ha ratxes en les quals no et van bé les coses, poder-se refer és el més important i ho hem sabut fer", va indicar el tècnic extremeny.

L’habitual roda de premsa prèvia al partit es va avançar un dia a causa de la jornada de vaga convocada a Catalunya per divendres. El conjunt barcelonista es desplaçarà al País Basc aquesta tarda de dijous mateix, després de l’entrenament, per evitar els problemes de mobilitat que probablement es viuran divendres, amb les columnes de les Marxes per la Llibertat arribant a Barcelona per a la manifestació, prevista per a les cinc de la tarda. "Hem pres aquesta decisió, de viatjar abans, perquè ens podríem haver trobat amb carreteres tallades. Juguem dissabte a la una, la nostra obligació és presentar-nos al partit i això és el millor", va explicar Valverde.

En relació al partit, l’entrenador blaugrana va destacar "la pressió" de l’Eibar com a segell distintiu d’un equip a les ordres de José María Mendilibar. "Tenen la pressió alta com a bandera i ho porten fins al final. Ho fa amb tots els equips que ha dirigit. Això és el que més m’agrada. Això, i l’esperit amb què juguen".

Jordi Alba i Gerard Piqué amb un preparador físic en un recent entrenament / TONI ALBIR (EFE)

Alba i Umtiti, a punt

Per oposar-s’hi, Valverde tindrà novetats per a la defensa. Ja podrà comptar amb Jordi Alba, "que ha sobrepassat clarament els terminis de recuperació" de la lesió al bíceps femoral de la cama esquerra que es va fer a Dortmund, a la Champions. També estarà disponible Samuel Umtiti, que s’entrena al mateix ritme que els companys i, tot i que no té encara l’alta, "està a punt de rebre-la". La presència del francès a la llista en podria deixar fora el seu compatriota, i també central, Jean-Clair Todibo, per a qui Valverde va tenir paraules d’elogi: "És un gran jugador, amb futur per davant i amb qualitats físiques. És complicat jugar al Barça, però n’està aprenent de pressa"

A la convocatòria no hi serà un altre francès, Ousmane Dembélé, sancionat amb dos partits per la seva expulsió contra el Sevilla. Valverde en va parlar, de la targeta vermella: "Li vaig preguntar a Dembélé què li havia dit a l’àrbitre [Mateu Lahoz] i hi ha una petita diferència entre el que posava a l’acta ["eres muy malo"] i el que diu ell. No crec que perdés el cap, i tampoc crec que passi més vegades".

Messi, a l'alça

Qui sí que trepitjarà la nova gespa d’Ipurua (mixta, amb un 5% d’herba artificial) serà Leo Messi, amb una sisena Bota d’Or a la vitrina de casa. Valverde es va mostrar prudent sobre la seva recuperació física: "L’altre dia ja va jugar 90 minuts i va fer el gol, que això als davanters sempre es tranquilitza, però encara ha d’anar poc a poc, buscant el seu millor moment. Esperem que en els partits que venen ens pugui aportar més coses".

stats