COPA AMÈRICA 2019
Esports 28/06/2019

L'Uruguai buscarà tornar a unes semifinals de la Copa Amèrica vuit anys després

El blaugrana Luis Suárez és un dels màxims golejador del torneig amb dues dianes i una assistència

Adrià Fernández
2 min
Luis Suárez en l'entrenament previ al partit de quarts de final de la Copa Amèrica entre l'Uruguai i el Perú

BarcelonaL'Uruguai i el Perú buscaran una plaça per a les semifinals de la Copa Amèrica aquest dissabte (21 h, Dazn). Després de classificar-se com a primera de grup amb set punts, la selecció 'charrúa' s'enfrontarà al combinat peruà, que arriba als quarts de final com a millor tercera classificada a la fase de grups amb quatre punts. El vencedor del partit se sumarà al Brasil com a selecció ja classificada per a les semifinals i s'enfrontarà al vencedor del duel entre Xile i Colòmbia de la nit de divendres a dissabte (1 h, Dazn).

Amb una solvent victòria en el primer partit per 4-0 davant la selecció equatoriana i un triomf agònic en l'última jornada per 1-0 contra Xile; l'Uruguai només ha deixat escapar dos punts en la fase de grups. L'empat a dos contra una de les seleccions convidades al torneig, el Japó, completen el total de set punts, els mateixos que va sumar el Brasil. Els d'Óscar Tabárez estan demostrant ser una de les seleccions favorites per alçar aquesta Copa Amèrica, un títol que no guanyen des del 2011, precisament l'última vegada que van arribar a les semifinals. A l'edició del 2015 van caure eliminats als quarts de final contra Xile, vencedora del torneig, i a la del 2016 no van passar de la fase de grups. Malgrat aquests dos últims precedents, l'Uruguai és la selecció que més vegades ha aixecat la Copa Amèrica, amb un total de 15, una més que l'Argentina, que en suma 14.

Luis Suárez continua sent el líder indiscutible de la selecció 'celeste'. El davanter del Barça és un dels màxim golejadors de la competició (amb dos gols i una assistència). Després d'anotar contra l'Equador a la sortida d'un còrner, pescant una pilota al segon pal, i de penal contra el Japó, el davanter uruguaià buscarà continuar ampliant el seu registre golejador.

El Perú, per la seva banda, somia amb tornar a unes semifinals de la Copa Amèrica, tal com va aconseguir l'any 2011 i 2015. A causa del nombre reduït de seleccions participants, en aquesta edició també s'han classificat per als quarts de final els dos millors tercers de la fase de grups. Els de Ricardo Gareca, tot i la derrota per 5-0 contra el Brasil, van sumar quatre punts, gràcies a la victòria per 3-1 contra Bolívia i l'empat a zero contra Veneçuela.

stats