Futbol

Ultimàtum del Madrid al PSG per fitxar Kylian Mbappé

El francès, convocat per Pochettino per al partit en què Messi debutarà amb la samarreta del PSG

2 min
Mbappé, marcant al camp del Brest amb el PSG

BarcelonaL’estiu més estrany dels últims anys en qüestió de fitxatges viurà un nou episodi aquesta nit. Lionel Messi, que fa poques setmanes donava per fet que seguiria al Barça, debutarà amb la samarreta del París Saint-Germain al camp de l’Stade de Reims (21 h / Telecinco), però, sorprenentment, les mirades no es dirigiran només a ell. L’altre gran protagonista del dia serà Kylian Mbappé, que es troba enmig d’una guerra freda entre el club francès i el Reial Madrid. Mauricio Pochettino, tècnic dels parisencs, ha convocat Mbappé per al partit de Reims just quan els dos clubs tensen la corda. El president del Madrid, Florentino Pérez, ja ha fet dues ofertes per fitxar Mbappé aquest estiu. La primera era de 160 milions d’euros i va ser rebutjada. La segona és de 170 milions, més 10 milions més en diferents variants. El PSG sí que ha acceptat negociar aquesta oferta, però exigeix que ara siguin 180 milions. Sense cap variable. Un pols entre dos dels clubs més poderosos del món, ja que Florentino Pérez s’ha encarregat de fer arribar, utilitzant la premsa, el missatge que no es mourà de la seva oferta. I que si el PSG no accepta la seva proposta aquest dilluns, donarà per perdut Mbappé.

El jove futbolista de 22 anys finalitza contracte amb el PSG l’estiu del 2022, però de moment no ha volgut escoltar cap de les ofertes dels parisencs per ampliar el seu contracte. És a dir, en cas de seguir a la capital francesa aquesta seria segurament la seva última temporada amb la samarreta del PSG. I l’estiu del 2022 podria marxar a qualsevol club sense deixar ni un euro de beneficis en concepte de traspàs al seu actual club. Amb el govern de Qatar a darrere, però, el PSG no té urgències econòmiques. No necessita els diners, necessita els títols. I per això prioritza no vendre Mbappé, per veure si el trident format per ell, Lionel Messi i Neymar els permet guanyar per fi la Lliga de Campions, el títol que porten tants anys buscant.

“No ens ha demanat marxar”

“Mbappé no ens ha demanat sortir del club. A mi no m’ha dit res i el veig treballant molt bé en cada entrenament”, va dir Pochettino a la prèvia del primer partit en què podrà disposar de Lionel Messi. El director esportiu dels parisencs, el brasiler Leonardo, va explicar ahir que “la situació no ha canviat” i va recordar: “Ja vam dir que en Kylian només marxarà si s'accepten les nostres condicions”. Al PSG no els espanta deixar d’ingressar diners i que Mbappé marxi gratis d'aquí 12 mesos, però no agrada la perspectiva que un club com el Madrid pugui rebre Mbappé sense pagar ni un euro pel traspàs, cosa que els deixaria amb gairebé 200 milions per invertir en altres futbolistes i construir una plantilla temible.

stats