BARÇA
Esports 26/08/2020

El Barça presenta Trincão, que arriba amb ganes de "guanyar-ho tot"

El davanter deixa clar que no vol marxar del Barça, tot i haver rebut ofertes

Toni Padilla
2 min
El Barça presenta Trincão, que arriba amb ganes de "guanyar-ho tot"

BarcelonaJust enmig de l'huracà Messi, el Barça ha presentat un dels fitxatges que va fer l'última temporada pensant en el futur, el portuguès Francisco Trincão. El futbolista va costar 31 milions, pagats a l'Sporting de Braga en una operació tancada a finals de l'any 2019 i firmada el gener del 2020. Format a les categories inferiors del Vianense i del Porto, Trincão va arribar a l'Sporting de Braga el 2018, on ha jugat com a titular aquesta temporada, en què ha guanyat la Copa de la Lliga, i ha marcat 9 gols. Aquesta setmana ha estat convocat per primer cop amb la selecció absoluta. "Espero poder guanyar-ho tot, estic molt content de ser al millor club del món", ha dit el futbolista.

Trincão ha dit: "És el meu primer dia al Camp Nou, tot és molt gran, m'ha impressionat. Tinc moltes ganes de començar, vull marcar molts gols i donar assistències". El futbolista ha admès que encara no ha parlat amb Ronald Koeman. Evidentment, han preguntat al jugador pel futur de Messi, de qui ha dit: "Espero que es quedi, però no hi he de respondre jo, a aquesta pregunta". Respecte a si vol rendir més que altres noms del passat com Figo, ha dit que espera "fer-ho millor". I ha afegit que l'ha ajudat molt parlar amb Abel Ruiz, exjugador del Barça amb qui ha compartit vestidor a l'Sporting de Braga.

El secretari tècnic Ramon Planes ha presentat el seu nou davanter com un "jugador ràpid i molt hàbil que disposa d'una gran tècnica a la cama esquerra, amb una bona visió de joc i facilitat per repartir assistències, a més d'un bon xut". Planes ha recordat que "ja l'ha convocat la selecció absoluta, pot jugar a diferents posicions en atac, també al mig de camp". "Amb jugadors com ell espero que tinguem un cicle guanyador nou".

El Barça presenta Trincão, que arriba amb ganes de "guanyar-ho tot"

13 portuguesos al Barça

Trincão serà el segon portuguès de la plantilla, després de Nelson Semedo. En total, 13 portuguesos han jugat al club. El primer va ser Da Costa Neves, que va jugar el 1903. Fernando Arrechea i Eugen Scheinherr, en una investigació del Centre d'Investigacions d'Història i Estadística (CIHEFE), van treure a la llum la vida d'aquest futbolista nascut a Porto el 1881, on seria un dels fundadors del Porto. El segon va ser Jorge Alberto Mendonça, que era angolès però va jugar com a portuguès, ja que als anys 60 aquesta terra era colònia portuguesa. Després van venir Luis Figo, Vítor Baía, Fernando Couto, Simão, Quaresma, Deco, André Gomes i dos jugadors que van debutar a la Copa Catalunya, però no a la Lliga: Edgar Ié i Gus Ledes.

stats