Buidar el vestidor del Barça per renovar Messi

El club cedeix Trincão al Wolverhampton i anunciarà les pròximes hores la venda de Junior al Leeds

3 min
D’esquerra a dreta: Rafa Yuste, Joan Laporta i Mateu Alemany, conversant en un acte de campanya.

BarcelonaEl múscul econòmic de la Premier League està ajudant el Barça a certificar l'objectiu prioritari de renovar Leo Messi fins al 2023. Per assolir la signatura de l'argentí, que té la intenció de seguir a Barcelona però continuarà sent de llarg el futbolista més ben valorat de la plantilla, l'entitat blaugrana ha de "treure jugadors i rebaixar salaris", com apunten des dels despatxos del Camp Nou. Un manament que val tant per respectar el joc net financer de la Lliga com per aspirar a seguir reforçant l'equip quan encara queden quasi dos mesos de mercat de fitxatges. En aquest camí per buidar el vestidor de jugadors que cobren massa pel que aporten a la gespa, el Barça ha anunciat aquest diumenge la cessió de Francisco Trincão al Wolverhampton i espera comunicar en les pròximes hores la venda de Junior Firpo al Leeds United. Tot i no ser dels millors equips d'Anglaterra, els wolves i els whites tenen diners per millorar les seves prestacions, cosa que el Barça ara mateix no pot fer.

Trincão jugarà la temporada que ve al Wolverhampton en virtut d'un acord de cessió amb opció de compra de 29 milions d'euros. Tot i que tenia ofertes d'equips que li feien més il·lusió, l'extrem portuguès s'ha deixat convèncer pel seu representant, Jorge Mendes, que té bona part dels seus jugadors en aquest club de la rodalia de Birmingham. De fet, el superagent ja va fer el favor al Barça d'endur-se Nélson Semedo al mateix destí l'estiu passat. Que Trincão se'n vagi als wolves no està relacionat, per ara, amb la possible arribada d'Adama Traoré al Camp Nou, una via que el mateix futbolista va verbalitzar fa uns dies en una entrevista a RAC1. Ara bé, a la direcció esportiva culer admeten que l'extrem de l'Hospitalet, que no està tenint gaire participació amb Espanya a l'Eurocopa, és una opció que està sobre la taula sempre que la massa salarial continuï aprimant-se les pròximes setmanes. Traoré porta sis anys al futbol anglès després que la junta de Josep Maria Bartomeu aprovés la seva marxa a l'Aston Villa l'estiu del 2015 a canvi de 10 milions fixos, 2 de variables i un dret de tempteig que el club culer no va voler exercir ni quan el Villa el va vendre al Middlesbrough ni quan el Boro el va traspassar al Wolverhampton.

D'altra banda, el Barça és a punt de fer oficial la venda de Junior Firpo al Leeds de Marcelo Bielsa. L'operació es tancarà per 15 milions, dels quals un 20% aniran a parar a la caixa del Betis, que es va reservar aquest dret quan fa dos anys va traspassar el lateral al club català. Firpo ha passat pel Camp Nou sense pena ni glòria. Va arribar-hi per competir-li el lloc a Jordi Alba, però el seu rendiment ha sigut més pobre que el de Lucas Digne, que anys enrere també va ser reclutat per rivalitzar amb el de l'Hospitalet al carril esquerre. Amb la venda del jugador dominicà, el Barça s'estalviarà la seva fitxa i elevarà la partida de traspassos, que també ha vist un ingrés de 8,5 milions per Jean-Clair Todibo, adquirit pel Niça, i de 3 milions per Konrad de la Fuente, que jugarà a l'Olympique de Marsella. L'acord a baix cost per la sortida de l'extrem nord-americà, això sí, assegura la meitat d'un futur traspàs per a l'entitat blaugrana.

Umtiti no accepta la carta de llibertat

Però l'operació sortida al Barça no acabarà aquí. Encara queden moltes carpetes per resoldre. En aquest sentit, el club espera avançar en les negociacions per tancar la venda de Carles Aleñá al València, del qual interessa José Luis Gayà. També hi ha expectativa per l'evolució de Martin Braithwaite a l'Eurocopa. El davanter danès és titular amb una selecció semifinalista i al club confien que hi hagi interessats per endur-se'l aquest estiu. Neto Murara és una altra de les vies d'ingrés que hi ha a l'aparador. El porter suplent de Ter Stegen vol tenir més minuts i el Barça creu que cobra massa pel rol que té.

Més complicada és la situació de Samuel Umtiti, a qui el club ha ofert la carta de llibertat segons ha informat Mundo Deportivo i com ha pogut confirmar l'ARA. El central francès, però, no accepta aquesta solució i s'agafa al contracte que té signat fins al 2023 a raó d'11 milions per temporada. La seva sortida imperiosa és difícil a causa dels problemes crònics que té al genoll esquerre. Un altre que podria rebre la carta de llibertat és Miralem Pjanic, que busca retornar al Juventus un estiu després que el Barça el bescanviés per Arthur Melo per quadrar els números. Si el bosnià surt serà exclusivament per un tema salarial, ja que a nivell comptable encara té 45 milions pendents d'amortitzar.

stats