Esports 26/04/2014

"Per sempre etern": homenatge emocionat dels jugadors i la directiva del Barça a Tito Vilanova

El primer equip complet visita el memorial amb una fotografia de Tito i un llibre de firmes que el club ha instal·lat a l'avantllotja del Camp Nou. També Tata i el cos tècnic hi han estat abans que el memorial s'obrís al públic, passades les 9 del matí

Ara
2 min
L'homenatge a Tito Vilanova

BarcelonaEl primer equip del barça al complet, sense cap baixa, ha retut un emocionat homenatge aquest dissabte al matí a l'extècnic del club Tito Vilanova que ahir divendres va morir a Barcelona als 45 anys víctima d'un càncer. Ho han fet acompanyats pel cos tècnic encapçalat per l'actual entrenador del club, Tata Martino, i la junta directiva encapçalada pel president, Josep Maria Bartomeu, en el memorial que instal·lat a l'avantllotja del Camp Nou.

Els que van ser els homes de Vilanova no han amagat l'emoció en la visita al memorial que presideix una fotografia del malaurat extècnic i un llibre de condol, i que s'ha obert al públic passades les nou del matí. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha acudit al Camp Nou a primera hora de la tarda: "Tito se'n va, però al ser un gran professional i una gran persona, la seva empremta perdurarà". S'hi ha passat també l'alcalde de Barcelona Trias, qui ha recordat com "és un dia trist per la ciutat. Jo sóc metge i tinc clar que molts cops podem curar aquesta malaltia, però alguns no els podem controlar. És molt trist. Una persona de 45 anys, és llei de vida, trist. En Tito era una persona que ha estat clau en els èxits del Barça". També ha parlat Carme Forcadell, presidenta de l'ANC, qui ha dit que "la seva lluita és un exemple".

"Per sempre etern"

Un gran plafó amb la inscripció "Tito, per sempre etern" presideix l'exterior de la tribuna principal. Entre els primers que han volgut retre homenatge al de Bellcaire d'Empordà hi figuraven aficionats de l'Espanyol vestits amb la samarreta blau i blanca que han mostrat el seu condol a la família blaugrana. El memorial es podrà visitar fins les 23 hores de la nit aquest dissabte i diumenge de 9 del matí a 15 hores de la tarda.També s'hi han passat els jugadors del Barça d'handbol, just abans de jugar el partit dels quarts de final de la Champions. Xavi Pascual, el seu tècnic, s'ha mostrat emocionat. "És un cop molt fort, representava els valors del club". A les 17 de la tarda, 9.880 persones ja havien passat per retre el seu homenatge, segons dades del club.

Al centre del Camp Nou, la directiva ha instal·lat un gran crespó negre que ha impactat els turistes que han visitat l'estadi. Durant tot el matí s'han fet llargues cues d'aficionats que han portat flors i missatges dedicats a Vilanova.

stats