23/06/2022

El teatre desesperant de Dembélé

2 min
Ousmane Dembélé durant l’últim partit del Barça, la derrota de diumenge al Camp Nou contra el Vila-real.

Qui li havia de dir a Mateu Alemany que arribaria Sant Joan i encara tindria la carpeta de Dembélé ben arrelada a la taula. No hi ha prou fogueres per exorcitzar aquest mal. Si fos per ell, faria mesos que l’hauria perdut de vista. El “caixa o faixa” del gener va quedar en paper mullat i els advertiments s’han amuntegat amb el davanter sumant minuts a la gespa i Xavi animant-ne la continuïtat amb insistència. En aquest escenari, és el director de futbol el que ha quedat més a la intempèrie, després de verbalitzar un discurs duríssim que semblava no tenir retorn. A Alemany li ha tocat empassar-se les paraules una a una i tornar-se a asseure amb el “triler” Moussa Sissoko, havent d’aguantar les amenaces constants de marxar amb altres pretendents que no s’han concretat mai. 

La paciència s’ha anat esgotant a tots els estaments del club i bona part de l’afició no entén per què s’ha arribat a aquest punt, mentre que Xavi manté intacta la seva fe. D’aquí a una setmana s’esgotarà el contracte del francès i el més calent és a l’aigüera. Els únics que voldrien entendre’s de debò són Xavi i Dembélé, però al seu darrere els extrems de la corda no poden estar més tensats. Especialment el del Barça, que fa temps que fa veure que no es mira ni a cua d’ull què fa i què deixa de fer el representant del francès. És curiós que, amb el compte enrere final, en aquest “tic-tac” gegantí que ens pot recordar Stranger things, on comença a haver-hi més neguit és en el seguici del mosquit. Tantes propostes sucoses que tenien, tantes ofertes econòmicament superiors, tantes alternatives potents… i resulta que Dembélé està enviant-se missatges amb l’entrenador a veure si li arreglen una mica l’oferta perquè es vol quedar. Vinga, home, va!

S’acabi com s’acabi, d’aquesta obra de teatre desesperant no en sortirà ben parat ningú: Dembélé i el seu representant han faltat al respecte la institució repetidament sense cap conseqüència, Laporta i Alemany hauran fet molt soroll per a no res… i Xavi, si se surt amb la seva, haurà guanyat un pols que li posarà encara més pressió a l’hora de treure suc al francès i a la plantilla. L’entrenador haurà de demostrar, després de tot el que ha passat, que tenia raó confiant tant en ell i que Dembélé pot convertir-se en aquell talent que prometia ser quan Bartomeu va fitxar-lo a canvi de 105 milions d’euros i 40 en variables. No hi haurà més marge per als “i si…?” Com a mínim, a partir d’ara ja no cobrarà un sou d’estrella mundial sense haver demostrat res.

stats