Bàsquet
Esports 22/06/2023

"Espero que el fet que sigui dona no hagi de ser notícia"

Stefi Batlle, CEO d'un Bàsquet Girona que busca seguir creixent mentre s'estabilitza

3 min
Stefi Batlle, nova CEO del Bàsquet Girona

GironaStefi Batlle es va convertir fa uns dies en la nova CEO del Bàsquet Girona. La fins ara cap de comunicació i màrqueting assumeix la direcció general del club després d'haver-ne format part des del 2016. "Fa temps que formava part del comitè de direcció i, per tant, moltes de les tasques ja les estava fent, com ara preparar el pla estratègic de la pròxima temporada. Hem de buscar estabilitzar-nos, perquè, a banda d'aconseguir l'ascens a l'ACB, també vam duplicar tota la base. Ens vam convertir en una empresa molt gran. Al mateix temps, hem de saber mirar al futur en temes com la internacionalització del club. Hem de buscar sinergies amb el bàsquet europeu i nord-americà i accentuar les noves tecnologies", explica a l'ARA.

"Des que el Marc Gasol es va incorporar com a jugador hem viscut una temporada i mitja amb molta feina. Vam pujar a l'ACB i vam haver de preparar tota la documentació per inscriure'ns en uns dies. Tenir una persona de la seva experiència com a president és un honor. Ha sabut quedar-se amb les coses bones que ha vist en els diferents clubs en què ha estat i ara ho intenta aplicar al Bàsquet Girona. És exigent i té les idees clares, però confia molt en el seu equip i sempre ens demana la nostra opinió. És un aprenentatge constant", argumenta.

Batlle no vol que la seva condició femenina sigui motiu de debat. "No vull que se'm destaqui per ser dona. Ho visc amb la màxima normalitat, que és com ha de ser. Si anem posant etiquetes, encara és pitjor. Ho hem de viure de manera normal per anar-ho normalitzant, valgui la redundància. Espero que el fet que sigui dona no hagi de ser notícia", diu.

“Ho valoro molt positivament, perquè la Stefi fa anys que treballa al club i ha crescut moltíssim. La seva importància dins del club i el seu impacte ha estat sempre molt positiu. Vam començar a tenir la idea que ella potencialment podia ocupar aquest càrrec. Vam decidir formar-la a Esade i vam explicar-li el camí que volíem seguir. Ella va agafar el repte amb ambició: ha treballat sempre amb un compromís molt gran i viu el club d’una manera molt especial. Té el coneixement, la capacitat i el lideratge necessari per afrontar aquest repte amb molt d’optimisme i il·lusió", argumenta Marc Gasol, president del club.

El Bàsquet Girona ha arrelat amb força. "La lectura que fem d'aquests dos últims dos anys és molt positiva. Ha anat tot molt ràpid, però l'experiència és increïble. En dos anys hem tingut un creixement brutal i la gent ens ha respost molt bé. Teníem 1.500 abonats i vam passar a 4.200. Hi ha, a més, 1.400 persones a la llista d'espera. La resposta social és molt bona", analitza Batlle, que destaca la bona sintonia tant amb l'Uni Girona com amb el Girona FC o el Girona Club Hoquei. "Entre tots fem créixer la marca Girona", afegeix.

Un projecte diferent

El Bàsquet Girona, on els resultats esportius només són una part del projecte, no és un club com els altres. "Estem contents amb la reestructuració interna que estem fent. Tenim un departament de sostenibilitat social i mediambiental que ens està permetent impactar en moltes iniciatives de proximitat, que és un dels nostres grans objectius. El primer equip és un altaveu molt gran. La preocupació esportiva i econòmica també hi és, però nosaltres donem molta importància a la resta de punts", explica Batlle.

"L'empresariat gironí i català ens ha donat un gran suport. El món del patrocini ha canviat i els clubs hem d'estar preparats per donar un valor afegit a les maques que aposten per nosaltres", recorda Batlle. El club va anunciar dimecres que Salva Camps, exentrenador ajudant del Baxi Manresa, serà el substitut d'Aíto García Reneses a la banqueta.

stats