Esports 07/02/2014

Dos homes, un rere l'altre, preparant-se per a un descens… 'Els Jocs sempre han estat una mica gais'

L'Institut Canadenc de la Diversitat denuncia l'homofòbia a Sotxi amb un anunci

Ara
1 min

BarcelonaJavier Fernández, l'abanderat espanyol als Jocs de Sotxi, pot haver demanat als atletes homosexuals que "es tallin una mica" –tot i que després s'ha disculpat amb l'habitual argument que les seves paraules han estat "malinterpretades"–, però no tothom pensa el mateix. L'Institut Canadenc de la Diversitat i la Inclusió ha posat en marxa una campanya publicitària per reivindicar que els Jocs Olímpics "sempre han estat una mica gais".

L'anunci, que té com a objectiu denunciar l'homofòbia russa, ha vist la llum coincidint amb l'obertura dels Jocs de Sotxi, esquitxats per la polèmica sobre el tracte vexatori i la discriminació que el govern i part de la societat russes donen als homosexuals. La denúncia es fa, però, en clau d'humor: amb les imatges de dos atletes preparant-se per iniciar un descens en 'luge' i amb la banda sonora del 'Don't You Want Me Baby', dels Human League.

L'anunci declara que els Jocs "sempre han estat una mai gais" i demana als ciutadans que continuïn lluitant per tal que "ho segueixin sent". De fet, tot i coincidir amb els Jocs de Sotxi, el responsable de l'agència de publicitat ha assegurat que l'anunci és un crit de protesta contra la discriminació, amb els Jocs Olímpics com a simple teló de fons.

stats