Esports 08/11/2016

El Barça, “sorprès” per la doble interpretació del cas Neymar, recorrerà per evitar l’obertura del judici oral

La junta directiva decideix recórrer també la targeta groga que Messi va veure contra el Sevilla

Martí Molina
2 min
Josep Vives, portaveu de la Junta Directiva del Barça.

BarcelonaLa directiva del Barça va reaccionar a la decisió del jutge De la Mata de mantenir viu el cas Neymar, en el marc de la querella interposada pel fons d’inversió DIS, amb sorpresa i indignació. Sorpresa perquè era una carpeta que consideraven tancada i indignació per la doble lectura que se’n fa en l’àmbit judicial. Per tot plegat va decidir interposar un recurs per evitar l’obertura del judici oral. “La junta expressa sorpresa i total disconformitat amb aquesta resolució i els seus raonaments, especialment tenint en compte que el mateix magistrat va decidir sobreseure el cas de tots els investigats al mes de juliol, i que en el cas del president Bartomeu el mateix ministeri fiscal ni tan sols proposava la seva acusació”, deia el portaveu Josep Vives en la compareixença.

Els directius preveien una trobada plàcida però va acabar allargant-se per la informació que tornava a posar contra les cordes el president Bartomeu, l’expresident Rosell, Neymar i el pare del jugador. “No pot ser que un mateix cas, en un mateix organisme, tingui dues interpretacions, una a Barcelona i l’altra a Madrid. Que allò que aquí sigui salari allà es consideri dret de traspàs”, defensava Vives, que aclaria que si finalment s’iniciava el judici oral, el club “mantindrà la tesi que sempre ha defensat al llarg del procés per demostrar la innocència de tots els investigats”.

A l’estiu, el Barça va acceptar un acord de conformitat per tancar -a priori- el cas Neymar, pel qual el club assumia un delicte fiscal -reconeixia que els 40 milions que va rebre la societat N&N eren salari i no traspàs- i en canvi quedaven exonerats Bartomeu i Rosell de les acusacions. Per això el club considera que “no té sentit” que es mantingui aquest cas paral·lel. “Vam reconèixer un error fiscal de planificació, però no d’estafa. I així ho defensarem”.

El club recorrerà la targeta a Messi

En l’àmbit estrictament esportiu, la directiva també va decidir presentar un recurs a la targeta groga que va veure Messi contra el Sevilla, per suposadament haver perdut temps després que un rival el trepitgés i li trenqués la bota. A més a més, també es va acordar que la Diada del Soci Solidari se celebri el dia de Copa contra l’Hèrcules, el 21 de desembre.

stats