JOCS OLÍMPICS D'HIVERN
Esports 21/02/2018

Sofia Goggia, nova campiona olímpica de descens

Lindsey Vonn aconsegueix el bronze i ja és la medallista més veterana de l'esquí alpí en uns Jocs

Efe
1 min
Sofia Goggia, al centre, amb Mowinckel a l'esquerra i Vonn a la dreta

Jeongseon (Corea del Sud)La italiana Sofia Goggia s'ha proclamat aquest dimecres campiona olímpica de descens en els Jocs de Pyeongchang en guanyar la prova disputada a l'estació sud-coreana de Jeongseon, en què la nord-americana Lindsey Vonn ha aconseguit penjar-se el bronze.

Goggia, de 25 anys, ha recorregut la pista, de 2.775 metres -amb sortida a 1.275 metres i un desnivell de 730- en un temps d'1 minut, 39 segons i 22 centèsimes, 9 menys que la noruega Ragnhild Mowinckel, que s'ha penjat la plata.

Goggia no només és campiona olímpica. És la primera esquiadora en tota la història del seu país que guanya aquest títol en la prova reina d'aquest esport. I la primera que aconsegueix l'or per a l'esquí femení italià des que Daniela Ceccarelli guanyés el supergegant de Salt Lake City.

Lindsey, que als 33 anys disputa els seus últims Jocs i que volia guanyar l'or per dedicar la medalla al seu avi mort, s'ha hagut de conformar amb el bronze tot i invertir en el descens poc menys de mig segon més que Goggia. Lindsey, or olímpic en descens fa 8 anys a Vancouver, doble campiona mundial i quàdruple guanyadora de la Copa del Món -el palmarès hauria sigut encara més estratosfèric si no hagués patit tantes lesions- ara té una nova medalla, un bronze a Pyeongchang, cosa que la converteix en la medallista més veterana de l'esquí alpí en una cita olímpica.

stats