ALTRA MIRADA
Esports 11/05/2018

La simbiosi perfecta entre dos grans triatletes

Mario Mola guanya a Yokohama i dedica el triomf a Carolina Routier

Xavier Ensenyat
3 min
La simbiosi perfecta entre dos grans triatletes

BarcelonaAl costat d’un gran triatleta hi ha una altra gran triatleta. Difícilment el mallorquí Mario Mola hauria guanyat les dues últimes World Series (2016 i 2017) sense la banyolina Carolina Routier, amb qui forma una simbiosi perfecta. El triatló és un esport eminentment individual, sobretot el dia de la competició, però entrenar-se en grup ajuda a progressar. I conviure les 24 hores del dia amb la teva parella triatleta et dispara directament a l’elit mundial. El Mario i la Carolina formen un tàndem que parla català i triomfa en aquest esport multidisciplinari. Vuit anys de convivència, d’alegries, plors, entrenaments, viatges, podis, decepcions...

El Mario ha millorat les últimes temporades el seu sector feble, la natació, gràcies en bona part a la Carolina, una de les millors nedadores del circuit i amb una tècnica exquisida. Ell es fixa en la seva companya i en pren bona nota. “Sobretot, he d’aprofitar la braçada per impulsar, no anar-me’n avall o cap als costats. I també m’ha empès a fer hores de piscina quan em fa mandra”, reconeix el balear a aquest diari. Aquests últims dies han sigut durs per a tots dos. La millor triatleta estatal actualment, olímpica a Rio de Janeiro, va tenir un greu accident mentre s’entrenava. Un cotxe li va donar un cop frontal el dia de Sant Jordi, just quan complia 28 anys. Va patir múltiples fractures, mentre el Mario era a les Bermudes, a la segona prova de les World Series 2018. Feia molts anys que competien junts a totes les curses i precisament en aquest cas no ho van fer. La banyolina es recupera satisfactòriament i evoluciona molt ràpid.

“Ens ha donat una lliçó a tots, sempre s’ha mostrat molt positiva. Les primeres 48 hores van ser complicades, però després ella mateixa m’animava i em donava forces per a la cursa”, admet el Mario. Al Carib va obtenir un meritori quart lloc, ateses les circumstàncies, que l’ha posat al capdavant de la classificació general i ha fet bo el segon lloc a la prova inaugural d’Abu Dhabi. “Vaig concentrar-me amb les forces que tenia, a més de les bones notícies que anaven arribant”. En tornar va llogar una habitació amb el seu germà Lucas (també triatleta) a un pas de l’Hospital Josep Trueta de Girona, per poder combinar-ho tot: donar suport a la seva xicota, nedar en una piscina a prop, córrer al Parc de la Devesa i circular per les carreteres gironines, tan transitades per ciclistes professionals i aficionats.

Avui Super Mario ha defensat liderat al Japó, dedicant-li la victòria a la Carolina. Mola s'ha imposat a

A Yokohama també comenvaa el camí cap als Jocs de Tòquio 2020, tret de sortida d’un període de dos anys en què s’atorguen punts per a la classificació olímpica. Jonathan Bronwlee, actual subcampió olímpic, va deixar una de les imatges de l’any 2017 precisament en l’edició anterior d’aquesta prova. Després de patir una caiguda i que se li avariés la bici, va sorprendre tothom carregant-se-la a l’espatlla (a diferència del ciclisme, l’assistència mecànica no està permesa al triatló) durant mig quilòmetre per arribar a la segona transició i acabar la prova sisè per la cua, sense punts en joc.

La clau per repetir corona mundial és la regularitat durant tota la temporada a les vuit proves (una menys que l’any passat): des d’Abu Dhabi (2 de març) fins a Gold Coast (Austràlia, 16 de setembre). Entrenar-se i descansar en un bucle infinit. Sis hores d’entrenament diàries repartides entre natació, bici, cursa a peu i gimnàs. “Soc triatleta les 24 hores del dia. Des que em llevo fins que me’n vaig a dormir. Els 365 dies de l’any”. Fent equip amb la Carolina. Esclar.

stats