RCD Espanyol

El polèmic silenci del VAR deixa l’Espanyol amb la mel als llavis al minut 97

Els blanc-i-blaus empaten amb l’Eibar després d’encaixar un gol en una última jugada en què no s’ha assenyalat una falta clara

Bautista ha marcat un dels gols de l'empat de l'Eibar al camp de l'Espanyol
  • FITXA TÈCNICA DEL PARTIT
  • Espanyol: Pacheco; Jofre (Ramon, 82’), Sergi Gómez, Gragera (Roger Martínez, 81’), Víctor Ruiz (Cabrera, 49’), Brian Oliván; Expósito (Óscar Gil, 82’), Aguado, Pere Milla (Salvi, 77’), Puado i Braithwaite. Entrenador: Luis García.
  • Eibar: Luca; Tejero (Corpas, 66’), Berrocal, Arbilla, Reina (Vencedor, 78’); Sergio Álvarez, Matheus (Cristian, 75’), Aketxe, Mario (Konrad, 83’), Stòitxkov i Bautista (Rahmani, 83’). Entrenador: Joseba Etxeberria.
  • Gols: 0-1 Bautista (6’), 1-1 Puado (45’), 2-1 Puado, de penal (56’), 2-2 Sergio Álvarez (97’)
  • Àrbitre: López Toca (Comitè Càntabre)
  • Targetes grogues: Tejero (37’), Óscar Gil (98’)
  • Targetes vermelles: cap
  • Estadi: RCDE Stadium, 18.096 espectadors

L’Espanyol torna a preguntar-se de què serveix el VAR. Els blanc-i-blaus han deixat escapar un triomf que tenien a tocar (2-2) contra l'Eibar, que ha empatat de manera cruel al minut 97, en una falta lateral en què ni l’àrbitre ni el VAR han vist una claríssima empenta d’Arbilla sobre Roger Martínez prèvia a la rematada de cap de Sergio Álvarez que ha emmudit l’Stage Front Stadium. Una acció polèmica, desgraciada i, per què no dir-ho, també mal defensada, que ha privat l’Espanyol de tancar la jornada en posicions d’ascens. Els blanc-i-blaus es queden a quatre punts del líder, un Leganés que podria escapar-se a set si guanya a Cartagena.

Luis García va sacsejar l’onze per fer front a la inestabilitat que viu l'equip tant pel que fa al joc com als resultats. Cabrera i Calero eren els principals damnificats en un onze amb tres centrals i una idea clara: treure bé la pilota jugada des del darrere. En aquest sentit, l’Espanyol va celebrar l’entrada de Víctor Ruiz, un central que es converteix en una solució quan pot construir amb la pilota, però que es torna un gran risc quan li toca córrer cap enrere. Bé ho sabia l’Eibar, que no va dubtar a l’hora de buscar-li les pessigolles. Bautista, al minut 6, va deixar-lo clavat amb un bon retall dins l’àrea abans de superar Pacheco amb un xut fort.

Per setè cop aquest curs, tants com la meitat de les jornades que s'han disputat, l’Espanyol va començar encaixant. Un gol matiner que va traslladar els nervis a una grada impacient que no va tardar a fer els primers xiulets, que van augmentar de to quan el mateix Bautista va firmar el 0-2, anul·lat poc després pel VAR per un fora de joc previ de l’exespanyolista Juan Diego Molina en una desmarcada en què havia guanyat l’esquena a Víctor Ruiz.

Sense temps per deprimir-se encara més, l’Espanyol va intentar reaccionar. Minuts després que Expósito aixequés els braços demanant suport a la grada, els blanc-i-blaus van trobar l’empat just abans del descans gràcies a un gol de Puado després d'una gran jugada col·lectiva que va finalitzar amb una passada de la mort de Jofre. Es refeia així el barceloní d’una errada en una ocasió prèvia en què Luca Zidane l’havia privat de l’empat amb una mà sensacional.

Si el primer temps va finalitzar amb una alegria, el segon va començar amb un disgust: Víctor Ruiz va patir un problema muscular i va haver de ser substituït. No va ser l’únic lesionat de la nit, perquè Gragera també va afegir-se a la infermeria. Uns imprevistos que no van frenar l’empenta de l’Espanyol, que va decidir anar a buscar el partit. En un escenari en què calien solucions en atac, Braithwaite va guanyar una pilota dividida i va acabar provocant un penal clar. Jugada de davanter astut, la del danès, que no va voler repetir l’errada des dels onze metres que va viure al Molinón i va cedir la responsabilitat a Puado. El barceloní va firmar el seu vuitè gol del curs i9 va igualar, així, el màxim golejador de la categoria, Curro Sánchez, del Burgos.

L’Eibar, que havia demostrat força criteri amb la pilota als peus, no va arronsar-se. Puado va desaprofitar una gran assistència de Cabrera i l'Espanyol, que va acabar el partit patint, ho va pagar car: una injusta i dolorosa bufetada que el VAR no va corregir.