Barça

Sergi Roberto: una renovació pendent del quiròfan

El reusenc s'operarà a Finlàndia i es perdrà bona part de la temporada per una lesió mal curada a la cuixa

3 min
Sergi Roberto xutant el dia del Barça-Bayern.

BarcelonaEl Barça no fa net amb les lesions. Aquest dimecres s'ha confirmat el pitjor pronòstic per a Sergi Roberto, que estarà quatre mesos més de baixa per culpa d'un estrip mal curat al recte femoral de la cama dreta. Tot i que va rebre l'alta mèdica fa dues setmanes i fins i tot va anar convocat al derbi contra l'Espanyol, el futbolista de Reus ha recaigut i haurà de passar pel quiròfan. L'operarà l'expert finlandès Lasse Lampainen, el mateix que ha intervingut Ousmane Dembélé quan ha tingut problemes musculars severs. Tant l'entorn del jugador com els serveis mèdics culers lamenten la reincidència d'una lesió que ja el va portar a perdre's més de vint partits la temporada passada. El contratemps també suposa un inconvenient per a Xavi, que comptava amb Roberto, i obre (encara més) les portes a Dani Alves, que amb 38 anys es postula per jugar de titular al lateral dret, una posició que genera maldecaps al nou entrenador del Barça.

De fet, quan va tornar al seu club, Xavi va ser clar amb la situació de Roberto. Conscient que la seva renovació s'havia congelat, va donar instruccions perquè es reactivessin les converses. Tant, que es va programar una reunió dijous passat entre l'agent del reusenc i Mateu Alemany per desencallar l'assumpte. Finalment, la trobada no es va celebrar, però la intenció era fer-la aquesta setmana. Ara, amb la confirmació que el jugador estarà de baixa com a mínim fins al març, les parts volen esperar a veure el resultat de l'operació per reprendre les negociacions. Amb tot, des de la banda del futbolista tenen clar que aquesta circumstància debilita encara més la seva posició, reticent fins al moment a acceptar una rebaixa salarial superior al 30% tant per al que queda de contracte vigent (fins al 2022) com per als dos exercicis d'ampliació previstos (fins al 2024). Roberto volia demostrar la seva utilitat a les ordres de Xavi per justificar una renovació que sempre ha desitjat, però la realitat el durà a negociar sense arguments esportius, en solitari i des del gimnàs, resant perquè els recuperadors i els metges l'encertin d'una vegada amb el diagnòstic i el pronòstic de la seva lesió.

Lesions que costen milions

El del reusenc és un exemple més de la mala punteria que hi ha hagut els últims mesos en el tractament de determinats problemes físics. El cas més mediàtic el va protagonitzar Ansu Fati, que va haver de ser intervingut quatre vegades d'una lesió al menisc i va acabar en mans de dos fisioterapeutes externs al club, a Madrid. L'hispanoguineà va acabar posant la recuperació en mans del seu agent, Jorge Mendes, que va tirar d'agenda per no perdre més temps. La temporada passada també hi va haver mals diagnòstics amb Araujo, que va estar de baixa més setmanes de les previstes per un esquinç de turmell, i amb Pedri, al qual es va donar per lesionat quan en realitat només tenia una contusió. En el curs present, al canari li ha passat just el contrari: va reaparèixer abans d'hora a un partit de Champions a Lisboa i, a causa d'una recaiguda al quàdriceps, no tornarà a jugar fins al 2022.

Per contenir aquesta deriva, Xavi va demanar només aterrar a la banqueta el retorn de Ricard Pruna, exmetge del primer equip que va marxar del Barça fa catorze mesos per profundes desavinences amb Ramon Canal, encara avui cap dels serveis mèdics del club. El nou entrenador també ha donat llum verda a la sortida de Juanjo Brau, responsable dels recuperadors que a l'estiu va estar a punt de saltar per la pressió dels jugadors, i a la marxa de Lluís Til i Xavi Yanguas, els dos metges que han acompanyat el primer equip els últims mesos.

stats