Espanyol

Sergi Darder abandona l'Espanyol per jugar a prop de casa

El futbolista d'Artà fitxa pel Mallorca a canvi de 8 milions d'euros fixos i 2 en variables

ARA
2 min
Darder no té clar el seu futur, però només marxarà de l'Espanyol si rep una oferta que agradi a totes les parts

BarcelonaJa és oficial: el capità de l'Espanyol abandona el vaixell. Sergi Darder fitxarà per un equip de la seva terra, el Mallorca, a canvi de 8 milions d'euros i 2 en variables. Dels diners recaptats, un 20% se n'aniran a l'Olympique de Lió, club on va jugar Darder abans de fer les maletes cap a l'RCE Stadium, el 2017. El migcampista d'Artà, que va renovar contracte com a emblema periquito fa tot just un any, no jugarà a Segona Divisió i marxa a un projecte esportiu que l'encisa més. Jugarà a prop de casa, a Palma, als 29 anys. L'operació es farà oficial en les pròximes hores. El cop era previsible, però no per això deixa de ser dur.

Darder tenia molt clar que no volia sortir de qualsevol manera de l’Espanyol. Per això es va oposar a marxar al Barça, que es va moure per fitxar-lo fa unes setmanes. Era conscient que vestir-se de culer després de patir un descens seria considerat poc menys que una traïció per part d’una afició que l’idolatra. El mateix jugador, de fet, té una gran estima per l’Espanyol, com s’ha encarregat de demostrar en públic i en privat. De fet, l’estiu passat, abans de renovar fins al 2026, ja va rebutjar l’interès de clubs de la Lliga com l’Atlètic de Madrid, el Sevilla, el Vila-real i el València, a banda d’altres clubs d’Itàlia, Alemanya i l’Aràbia Saudita, que pretenien incorporar-lo com a agent lliure aquest estiu.

Finalment, el futbolista s'ha decantat per jugar al Mallorca, que abonarà una mica més de la meitat (entre fixos i variables) de la clàusula de rescissió que tenia en cas de descens i a partir de l'1 d'agost: 15 milions d'euros. Abans d'aquesta data, la seva llibertat en costava 10, però cap equip es va acostar a aquesta xifra per un futbolista que farà 30 anys al desembre. Amb aquesta baixa, la de Joselu i la més que probable de Braithwaite, l'Espanyol està obligat a reforçar-se per no desviar-se del seu objectiu prioritari, que no és altre que recuperar la categoria perduda. El primer pas en aquesta direcció serà aquest diumenge (19.30 h) al Carlos Belmonte d'Albacete.

D’altra banda, un altre que marxa de l’Espanyol és el prometedor Wassim Keddari Boulif, Simo, que abandona la disciplina periquita per recalar al futbol qatarià. El central hispanoalgerià, de només 18 anys, marxa a l’Al-Arabi i deixarà un traspàs valorat en més de 4 milions d’euros. El club català, això sí, es guarda un dret de tempteig i un percentatge d’una futura venda. 

stats