Esports 26/01/2020

Una segona part per oblidar sentencia el Mallorca a Anoeta

El Mallorca es manté fora de la zona de descens, però els rivals directes li han retallat un punt

J. Genovard
2 min
Ante Budimir condueix la pilota durant el partit contra la Reial Societat

PalmaEl Mallorca torna de buit de Sant Sebastià per culpa d'una segona part per oblidar. El conjunt de Vicente Moreno ha perdut per tres gols a zero contra la Reial Societat en un partit en què ha mostrat dues cares molt diferents. Després d'una primera part sòlida durant la qual ha creat diverses ocasions, els segons 45 minuts han sentenciat el conjunt vermell, que queda fora de les posicions de descens tot i la derrota. Vicente Moreno ha apostat pel mateix onze que la setmana passada va guanyar amb solvència el València, a excepció de Salva Sevilla, que ha estat baixa per un procés febril i ha estat substituït pel migcampista català Aleix Febas.

La primera part ha estat molt igualada i la Reial Societat hi ha posat el futbol, i el Mallorca, les ocasions. El conjunt basc ha monopolitzat la possessió de pilota durant els primers 45 minuts, però fins al minut 40 no ha xutat contra la porteria de Manolo Reina. El Mallorca tenia molt clar el seu plantejament i el futbol que pretenia proposar. Amb la línia defensiva ben col·locada i els migcampistes basculant al ritme que movien la pilota els jugadors de la Reial Societat, el conjunt de Vicente Moreno ha trenat una teranyina defensiva molt difícil de superar. Amb la idea clara: robar i córrer, el Mallorca ha gaudit de nombroses ocasions per marcar el primer. Lumor, Cucho, Dani Rodríguez, Budimir... el conjunt de Vicente Moreno s'ha apropat en perill a la porteria visitant, però dues grans aturades de Remiro i l'excel·lent nivell defensiu que han mostrat els centrals de la Reial Societat han impedit que el Mallorca se n'anàs al descans per davant en el marcador.

Igual que ja passà dimarts a Saragossa, l'inici de la segona part ha estat fatídic per al Mallorca i, dos minuts després que l'àrbitre xiulàs l'inici dels segons 45 minuts, Isak ha posat per davant el conjunt basc després d'una gran jugada. El Mallorca ha intentat fer una passa endavant després de rebre el gol, però no ha aconseguit llevar-se de sobre el domini de la Reial Societat, i 15 minuts després de rebre el primer gol, en el minut 57 ha rebut el segon gol. Un xut de Barrenetxea ha rebotat en Fran Gàmez i ha acabat dins la porteria vermella. Tot i el canvi de Vicente Moreno, que ha donat entrada a Alejandro Pozo per Aleix Febas amb l'objectiu de tenir més profunditat en atac, el conjunt balear no ha aconseguit llevar-se de sobre la pressió del conjunt basc i no ha creat cap ocasió clara fins al minut 84, quan Abdon ha estat a punt de marcar el gol de l'honor amb un gran cop de cap. A 10 minuts per al final del partit, la Reial Societat ha marcat el tercer gol després d'un mal rebuig de Manolo Reina que Portu ha aprofitat per deixar el partit sentenciat.

Una segona part per oblidar ha sentenciat un Mallorca que continua sense aconseguir la victòria a domicili (només ha sumat un punt dels 30 de disputats a domicili). Tot i la derrota, el conjunt de Vicente Moreno es manté fora de les posicions de descens gràcies als empats del Celta, Espanyol i Leganés. La pròxima jornada el Mallorca rebrà el Valladolid a Son Moix, un rival directe en la lluita contra el descens.

stats