Ral·lis
Esports 07/10/2012

Sébastien Loeb guanya el novè títol mundial i amplia la seva pròpia llegenda als ral·lis

El pilot alsacià s'ha proclamat matemàticament campió en guanyar el Ral·li de França, quan encara falten dues proves per acabar el certamen

M. Molina
1 min
El copilot Daniel Elena (a l'esquerra) i el pilot Sébastien Loeb sumen nou títols mundials

BarcelonaSébastien Loeb es va guanyar ja fa uns anys l'etiqueta del millor pilot de ral·lis de la història, però per a l'alsacià no n'hi ha prou amb haver arribat al cim, necessita demostrar-ho constantment. Aquest diumenge ho ha tornat a fer. Ha guanyat al Ral·li de França i s'ha proclamat un altre cop Campió del Món, per novena temporada consecutiva. El regnat de Loeb és inqüestionable i tan sols a partir d'aquest 2013, on l'alsacià ja ha fet saber que només participarà en algunes curses, el títol mundial pot canviar de mans.

Els registres del corredor de Citröen –marca amb la que va debutar i on sempre ha competit al màxim nivell– són espectaculars. Als nou títols mundials cal sumar-hi altres rècords: 75 victòries en 162 participacions al Mundial –gairebé un 50%–, 874 'scratx' (ser el més ràpid en un tram cronometrat) o el rècord d'11 victòries en una mateixa temporada (2008). I sempre al costat de Daniel Elena, el seu copilot de tota la vida, que suma els mateixos títols que Loeb.

Com no podia ser d'una altra manera, el pilot francès ha dominat a la 'prova de casa' des del principi, tot i que seguit de prop del finlandès Jari-Matti Latvala (Ford), que ha acabat a tan sols 15 segons. D'altra banda, el pilot del Racc Dani Sordo ha hagut d'abandonar aquest diumenge després que el seu Mini es quedés sense la direcció assistida.

stats