COPA DEL REI
Esports 28/05/2015

Societat Civil Catalana crea la seva pròpia penya del Barça "per la concòrdia"

Han enviat una carta al Barça i l'Athletic per expressar la seva preocupació per una possible xiulada a l'himne

Efe
1 min
SCC compara la Diada amb l’entrada de les tropes franquistes a Barcelona

BarcelonaSocietat Civil Catalana (SCC) ha llançat avui la seva pròpia penya del Barça, a la qual ha posat de nom de Penya Blaugrana per a la Concòrdia, i a més ha enviat una carta als presidents del FC Barcelona i de l'Athletic de Bilbao en què expressen la seva preocupació davant una possible xiulada a la Copa del Rei. En un comunicat, SCC ha explicat que diversos dels seus membres s'han unit per formar aquesta nova penya, que té com a objectius "el respecte als altres, l'esforç, la humilitat i la feina en equip pel bé del club".

SCC tem que el partit "es converteixi en un acte de reivindicació política basat en l'ofensa als símbols que una majoria dels espanyols tenim com a propis" i ha advertit que "la reivindicació política legítima ha de tenir sempre un límit en el respecte als altres".

Aquesta organització ha assegurat que "milers dels aficionats" que seguiran el partit es "senten representats" pels "símbols comuns" que representen el rei i l'himne d'Espanya, de manera que una xiulada seria una "ofensa".

En la carta, SCC demana als presidents del FC Barcelona i de l'Athletic de Bilbao que facin "tots les possibles per impedir que es produeixin els fets vergonyosos que ja s'han produït en el passat i que s'anuncien per a la final, en benefici de la convivència i de la concòrdia entre els espanyols".

stats