Esports 30/07/2019

Scaloni dirigirà la selecció argentina de cara al Mundial de Qatar

L'AFA manté el preparador de l''albiceleste', que perd la condició d'"interí"

X.h.n.
2 min
Scaloni, amb Argentina

BarcelonaL’AFA ha informat aquest dimarts de la continuïtat de Lionel Scaloni a la banqueta de la selecció argentina. El tècnic que va dirigir el combinat 'albiceleste' a l'última Copa Amèrica manté el càrrec de cara a la classificació per al Mundial de Qatar 2022, una cita a la qual Leo Messi arribaria amb 35 anys. A l’últim campionat del món disputat a Rússia, el preparador va ser Jorge Sampaoli.

Scaloni va agafar les regnes de la selecció argentina de manera "interina", segons van apuntar des de l'AFA, després que Jorge Sampaoli renunciés al càrrec pels mals resultats al Mundial. Venia del combinat sub-20, la seva única experiència a les banquetes, i servia per guanyar temps a l'espera d'un tècnic amb més renom, com ara Simeone, Pochettino i Gallardo. Amb el pas del temps, però, qui va ser jugador del Deportivo de la Corunya i del Mallorca, entre altres clubs, va guanyar pes entre els jugadors i l'opinió pública i crèdit per liderar el relleu generacional que necessita l''albiceleste'. Ha promocionat, per exemple, futbolistes com Giovani Lo Celso i Lautaro Martínez. Tots dos van tenir un paper destacat a la Copa Amèrica del Brasil, on l'Argentina va ser tercera.

Ara l'objectiu de Scaloni és aconseguir la classificació per al Mundial del 2022, una fita que no és senzilla per als combinats sud-americans. El sistema de qualificació a la Conmebol el disputen deu equips (el Brasil, l'Argentina, l'Uruguai, el Paraguai, Xile, el Perú, Colòmbia, Veneçuela, Bolívia i l'Equador) en format lligueta. Els quatre primers van directes al campionat del món, mentre que el cinquè juga la repesca amb un equip de la Confederació de Futbol d'Oceania. Els cinc restants queden eliminats. La pugna comença l'any que ve.

stats