Futbol Femení
Esports 16/02/2014

El Sant Gabriel s'endú un derbi vibrant i torna a guanyar quatre mesos després

A més, importantíssima victòria del Llevant Les Planes a València contra el Llevant (0-1), que les apropa a tres punts de la permanència

Natalia Arroyo
2 min

Sant Adrià del BesòsGairebé una volta després, el Sant Gabriel ha tornat a guanyar. Ho ha fet en el derbi de Sant Adrià del Besòs contra l'Espanyol (3-2), després d'un partit que ha hagut de remuntar en dues ocasions. Amb tensió i nervis, l'equip de Dani Limones ha posat fi a una dura ratxa de tretze jornades sense victòries. Des del 20 d'octubre, quan va derrotar 1-0 el Rayo Vallecano, que el 'Sangra' acumulava derrotes (7) i empats (6). La periquita Paloma, després d'una errada de Marina, ha obert el marcador a la mitja hora de joc, posant el 0-1 al marcador amb què s'ha arribat al descans. A la represa, el Sant Gabriel ha pogut empatar gràcies a Marta Villagrasa. Ha sigut en el tram final quan el partit ha embogit. Després d'una acció brillant de Bárbara fins a la línia de fons, Débora ha fet l'1-2 que tornava a portar el nerviosisme a la banqueta local. Però, amb orgull i esforç, el 'Sangra' s'ha fet fort des de l'estratègia i ha capgirat el partit. Laura, després d'un córner, ha tornat a igualar les coses a deu minuts del final. Només cinc minuts més tard, Sandra ha recollit una pilota solta a l'àrea que ha servit per posar el 3-2 final. Els tres punts allunyen el Sant Gabriel de les posicions de descens i li permeten fer un salt important en la classificació, a prop de les places de Copa de la Reina. L'Espanyol es manté en zona delicada, a sis punts del descens.

A Sant Joan Despí, el Barça no ha deixat lloc a la sorpresa i s'ha desfet de l'Oviedo Moderno per un clar 4-1. El conjunt asturià, el primer que havia aconseguit treure punts a les blaugranes aquesta temporada amb un empat sense gols a la primera volta, ha plantat cara però no ha pogut evitar que les de Xavi Llorens imposessin la seva superioritat. Dos gols de Sonia, un de Jenni i un quart de Vicky han deixat els tres punts a Barcelona. El Barça continua al capdavant de la classificació, a deu punts de l'Athletic, que tampoc ha tingut problemes per guanyar el seu partit i ha golejat el Transportes Alcaine a Lezama (7-0).

La sorpresa de la jornada l'ha protagonitzada el Llevant Les Planes, que a València ha sumat tres punts importantíssims en la seva lluita per mantenir la categoria (0-1). Un gol de Sara Serna, de vaselina, a les portes del descans, ha donat un avantatge a les visitants que el Llevant no ha sabut retallar. Tot i que el triomf no li permet abandonar la zona de descens, la salvació és ara a tres punts.

Classificació - 21a jornada

1r - Barça, 57 punts

2n - Athletic, 47p

3r - València, 44p

4t - Atlètic de Madrid, 42p

5è - Rayo Vallecano, 39p

6è - Llevant, 37p

7è - Reial Societat, 29p

8è - Fundación Cajasol San Juan, 27p

9è - Collerenc, 23p

10è - Sant Gabriel, 22p

11è - Sevilla, 20p

12è - Oviedo Moderno, 19p

13è - Espanyol, 19p

14è - Transportes Alcaine, 18p

15è - Llevant Les Planes, 15p

16è - Granada, 12p

stats