RCD Espanyol
Esports 01/02/2023

El salt de qualitat que busca l’Espanyol es diu Denis Suárez

L’exblaugrana firmaria lliure fins al juny si el Celta li troba un relleu en l'última setmana del mercat

3 min
Denis Suárez durant un escalfament la temporada passada

BarcelonaUn soci per a Darder i Joselu. Un gran talent per al mig del camp de Diego Martínez. Una oportunitat de mercat única per a Domingo Catoira. Si res no es torça en les pròximes hores, Denis Suárez podria convertir-se en el salt de qualitat que busca l’Espanyol en aquest mercat de gener. Amb 29 anys i 209 partits a Primera (14 gols i 36 assistències), seria un reforç de luxe i a cost zero per a un Espanyol que necessita talent al mig del camp. El migcampista gallec vol posar punt final a l’ostracisme que viu a Vigo des de l'estiu passat. Ara ho té més a prop que mai, tot i que encara falta un últim i definitiu pas: que el Celta li trobi un relleu aquesta setmana. 

Els viguesos tenien avançada la incorporació de l’exdavanter del Vila-real Toko Ekambi, que finalment s’ha acabat decantant per l’Stade Rennais, on jugarà cedit procedent de l’Olympique de Lió. Tancada aquesta porta, el Celta haurà de continuar rastrejant un substitut per a Denis Suárez en els pròxims dies. “Li han dit a Denis que quan tanquin el fitxatge queda alliberat”, admet a l’ARA una persona propera al futbolista, que fa mesos que busca una sortida del club. Des de l’entorn del jugador, però, adverteixen que, ara per ara, “no està tancada ni la seva sortida ni la rescissió del club, tot està condicionat a l’arribada d’un altre jugador”. Sense relleu, per tant, no hi haurà sortida. És a dir, que encara no es descarta que Denis pugui acabar la temporada a Vigo. 

L’Espanyol és l’equip més ben posicionat per endur-se gratis Denis Suárez. El club blanc-i-blau aspira a fer de pont entre el Celta i el Vila-real, on si res no es torça, jugarà les pròximes tres temporades a partir del juliol. L'Espanyol, per tant, incorporaria el jugador lliure i només hauria d'assumir els cinc mesos vinents de salari. Una operació econòmicament factible per un jugador amb un elevat valor de mercat. Els espanyolistes s’han imposat a altres equips que també el pretenien de cara a aquest mercat hivernal. L’entitat blanc-i-blava ja va intentar fitxar-lo l’estiu passat, un cop el Celta va apartar el futbolista, però les altes pretensions econòmiques del club gallec, que va negar-se a cedir-lo o a deixar-lo marxar lliure, van frustrar la seva sortida.

Aquest, de fet, era el punt de partida amb el qual el Celta va iniciar aquest mercat de gener. El president del club viguès, Carlos Mouriño, portava mesos enrocat en aquesta postura, però l’assessor esportiu del Celta, Luis Ocampos, l’ha convençut que la millor opció és deixar-lo sortir ara i no allargar una situació que no afavoreix el club, el vestidor ni el futbolista. "És dur quan no pots jugar, porta diversos mesos passant una situació difícil en el dia a dia", admeten des del seu entorn.

Mouriño i Denis porten mesos enfrontats amb declaracions públiques de l’un contra l’altre. Tot va començar després que Bryan Bugarín, un nen de 12 anys, abandonés el planter de l'entitat gallega l'estiu passat per anar-se'n al Reial Madrid. Un fitxatge que, pel potencial del jugador, es va anunciar fins i tot a les xarxes socials blanques. El problema va arribar quan Mouriño va acusar Suárez d'anar contra els interessos del club, per ser client de la mateixa agència de representació (Intermedia Sport Player), que va fer les gestions del fitxatge de Bugarín per al Madrid.

Mouriño va carregar contra l'agència per la "subhasta" que va fer amb el talent i fins i tot va insinuar que Denis havia cobrat una comissió per l'operació. L'episodi va explotar encara més quan el jugador de 28 anys va aplaudir el comunicat que va fer l'agència de la qual és client en què criticava el president del Celta i li demanava una rectificació. Uns aplaudiments als quals es va afegir Iago Aspas, estrella de l'equip i també client de la mateixa agència, però ell no ha patit les mateixes repercussions que Suárez, que viu apartat de la dinàmica de la plantilla a causa de tota la polèmica. La temporada passada, va jugar tots els partits de Lliga i va ser un dels més destacats del conjunt viguès (quatre gols i sis assistències). 

Enguany, però, no ha anat convocat a cap partit. Els seus últims minuts oficials, de fet, van ser a Mestalla, el mes de maig del 2022. Acumula, per tant, vuit mesos sense jugar. Saber com respondrà a aquesta inactivitat és, precisament, una de les grans incògnites d’un fitxatge del qual l’Espanyol espera un rendiment immediat, si l’acaba fitxant. RDT, que també acumulava diversos mesos sense competir, només ha pogut jugar 28 minuts en els primers quatre partits que el Rayo Vallecano ha disputat aquest mes de gener perquè s’ha ressentit d’unes molèsties al genoll. 

stats