Esports 06/09/2019

Rufete: "Volem un model de direcció esportiva que ens permeti ser àgils i competitius al mercat"

El director de futbol professional fa balanç del que ha donat de si el mercat estiuenc a l'Espanyol

Roger Requena
2 min
Rufete, durant una roda de premsa d'aquest estiu

BarcelonaEl director de futbol professional de l'Espanyol, Rufete, ha fet balanç del mercat de fitxatges estiuenc en un vídeo publicat als mitjans del club. L'alacantí explica que té "molta il·lusió per seguir avançant al club a partir d'un bon punt de partida que és difícil de consolidar". Rufete assegura que han dissenyat una plantilla sabent que "el primer objectiu era entrar a Europa", un objectiu que els ha obligat a "anar portant els jugadors que necessitava la plantilla". El resultat, afirma, és "una plantilla versàtil i competitiva on hi ha jugadors que poden jugar en posicions diferents i de maneres diverses, i que poden competir d’igual a igual en l’equip que posi l’entrenador".

Rufete ha destacat també el pes que té el futbol base en el primer equip. "Es fomenta molt el planter, des de la perspectiva que el jugador que arribi es pugui quedar. Que puguin aportar i créixer al club amb jugadors amb experiència. Si analitzes la plantilla, té una gran connotació de gent de casa. Ha de ser la peça angular del projecte, encara que les altres peces donen tranquil·litat". També en relació als joves de la casa, el director de futbol professional assegura que és bo que els que no poden gaudir de minuts en el primer equip "surtin, juguin i demostrin el que valen, per així ser més competitius i millors. Hem de tenir un planter a casa, i un altre que pugui tornar a casa".

L'alacantí també s'ha referit al nou marge econòmic que tenen ara a l'hora d'acudir al mercat. "Volem confeccionar un model de direcció esportiva on cada moment que s’obri el mercat, puguem ser àgils i competitius, tenint un ordre al Fair Play que ens exigeix la Lliga. Les oportunitats mai són al mercat, són abans del mercat. Volem ser competitius allà. És important que el club hagi fet un canvi en la gestió per ser competitius durant l’any amb clubs del nostre nivell".

stats