CICLISME
Esports 11/05/2019

Roglic vola a la contrarellotge i és el primer líder del Giro

L'eslovè supera Yates i Nibali en una jornada inicial marcada per la incertesa climatològica

Efe
1 min
Primoz Roglic, primer líder del Giro 2019 després d'imposar-se a la contrarrellotge inicial

RomaPrimoz Roglic (Jumbo-Visma) ha volat aquest dissabte a la contrarellotge inicial del Giro d'Itàlia. L'eslovè s'ha imposat en el recorregut de vuit quilòmetres a Bolonya i s'ha posat la 'maglia rosa' per davant del britànic Simon Yates (Mitchelton-Scott) i de l'italià Vincenzo Nibali (Bahrain).

El Giro ha començat de manera anòmala, ja que a causa de les males previsions climatològiques els equips han decidit que fossin els seus caps de fila els que sortissin primers, i Roglic ha imposat la seva superioritat completant el recorregut amb un temps de 12 minuts i 54 segons.

L'únic que ha apostat per una estratègia diferent ha estat Yates. El vigent campió de la Volta ha sortit antepenúltim i ha acabat segon, a 19 segons de distància de Roglic, fent caure del podi el colombià Miguel Ángel López (Astana), que portava més de dues hores en la tercera posició.

El ciclista britànic ha arriscat, ja que la pluja anava acostant-se cada vegada més a la zona de la cursa, però la seva aposta ha acabat premiada, ja que malgrat tenir vent de cara, la carretera ha quedat perfectament seca durant tota la seva actuació. El podi l'ha completat Nibali, que ha acabat a 23 segons de distància de Roglic i a sis de Yates.

stats