BARÇA
Esports 14/01/2015

Robert Blanch explicarà la setmana vinent els motius per presentar una demanda contra la no-execució dels avals

L'impulsor de l'Associació per la Defensa dels Drets dels Socis critica la decisió de Bartomeu i troba "inexplicable" que el jutge accepti suspendre l'execució dels avals

Martí Molina
2 min
Robert Blanch i Vicenç Pla, al centre / RUTH MARIGOT

BarcelonaRobert Blanch, impulsor de l'Associació per la Defensa dels Drets del Soci, ja ha donat ordre al seu advocat per tirar endavant la demanda contra la decisió judicial de suspendre l'execució dels avals. Ell mateix explicarà, la setmana vinent, els motius pels quals considera que ha de tirar endavant aquesta nova acció judicial, que suposa reclamar 23,2 milions d'euros a Joan Laporta i a set dels seus exdirectius.

No és l'única acció que prepara Blanch, que està molest per la decisió del president Josep Maria Bartomeu de renunciar a aquests diners, "que pertanyen al Barça". El cap visible de l'Associació també considera "inexplicable" que un jutge "accepti suspendre l'execució d'uns avals quan la sentència és ferma" i per aquest motiu està "analitzant la sentència dictada" per Pascual Nuño de la Rosa.

Blanch està revisant la documentació conjuntament amb el seu advocat i explicarà les conclusions la setmana vinent. "Presentarem aquesta demanda i un parell o tres temes més relacionats amb el Barça", avisa.

Paral·lelament, aquest soci ha defensat que no necessita el consentiment de Vicenç Pla –el soci que va presentar la demanda– per fer tots aquests passos, ja que Pla va atorgar poders complets a l'Associació per la Defensa dels Drets del Soci i als seus advocats. En qualsevol cas, el soci que va presentar la demanda assegura estar a favor de continuar el procés encara que no pugui decidir directament sobre les actuacions finals.

La part demandada, mentrestant, s'escuda en la decisió del jutge Ruz de desestimar l'acció de responsabilitat. Des del seu punt de vista, encara que el club hagi presentat un recurs, ha de prevaldre la sentència dictada. Per tant, no es poden executar uns avals fins que no hi hagi una resolució definitiva.

stats