BARÇA
Esports 02/06/2016

Robert: "Si se'n va Bartra, quedarem coixos en defensa"

A banda del comiat d'Alves, el director tècnic del Barça ha analitzat diferents casos pendents de resoldre al club

M.m.
6 min
Robert Fernandez, abans de la roda de premsa

Sant Joan DespíRobert Fernández ha fet balanç de temporada i ha posat bona nota a l'equip, que ha estat capaç de guanyar quatre dels sis títols en joc. La roda de premsa, però, ha estat marcada per l'anunci del comiat de Dani Alves i per l'anàlisi de diferents casos particulars per resoldre, com els de Mascherano, Neymar, Bartra i Adriano, a més de les hipotètiques entrades de nous futbolistes.

Carpetes pendents

El comiat de Dani Alves

El cas del lateral dret brasiler ha estat el més clar de tots. Robert ha explicat que el futbolista tenia una clàusula que li permetia sortir lliure aquesta temporada i que l'ha executada unilateralment. La decisió l'ha comunicada al club aquesta setmana. "En una negociació no sempre guanya el club", ha conclòs. A l'espera que es faci oficial, el destí d'Alves apunta cap al Juventus.

Dani Alves, en un acte comercial
Neymar està "tranquil"

Tal com va avançar Catalunya Ràdio, el brasiler Neymar seguirà al Barça i ja ha pactat la renovació, que només està pendent de fer-se oficial. Robert, però, no ha donat detalls de quan serà aquesta signatura, tot i que ha recordat que "fa sis mesos" ja va recordar que es quedaria. "El jugador estava tranquil i content, i això és bàsic. M'hauria preocupat si no fos així".

Per acabar, el director esportiu ha comentat que no té "por" que, algun any, Neymar acabi fitxant pel Reial Madrid.

Mascherano es quedarà

Un altre dels futbolistes amb qui s'havia especulat sobre el seu futur és Javier Mascherano. Tot i les informacions que apuntaven que podia fer el salt a la Juve, igual que Alves, Robert ha dit que el Jefecito no es mourà del Barça. "És un jugador vital i no tinc cap dubte que es quedarà aquí. A més a més, té contracte", ha dit. "Ja hi vaig parlar i tinc clar que es quedarà. Buscarem un marc que sigui positiu", ha afegit Robert, deixant oberta la possibilitat a una renovació.

No vol prescindir de Bartra

"Si se'n va Bartra, podem quedar coixos en defensa. Aquesta és la realitat", ha explicat Robert, quan se li ha preguntat insistentment sobre el futur del central blaugrana. En aquest cas, el director tècnic no n'ha pogut garantir la continuïtat. "Hem de saber què és el que decidirà, però jo no vull que se'n vagi. I si ho fa, que segueixi vinculat al club".

De totes maneres, Robert ha reconegut que el problema amb Marc Bartra és la manca de minuts. "Té unes condicions fantàstiques. Necessita jugar però no deixaré que es desvinculi de la nostra entitat".

Adriano, o caixa o continuar

Qui tampoc té assegurada la continuïtat és Adriano, a qui li queda un any de contracte però podria canviar d'aires. Robert, en aquest cas, ha estat contundent, i ha deixat clar que el brasiler seguirà llevat que algú pagui per la seva sortida. "Adriano té contracte en vigor i no he rebut cap trucada que em digui que sortirà del club. No puc dir res més en aquest sentit".

Confiança en Aleix Vidal

Tot i que en el tram decisiu de la temporada no ha tingut minuts, Robert ha assegurat que el Barça compta amb Aleix Vidal per a la temporada vinent, i que, a més a més, serà la primera opció per rellevar Alves al lateral dret si no s'acaba fent cap incorporació. "Se'l va contractar pensant que Alves podia marxar, i també tenim l'opció de Sergi Roberto. Confiem en Aleix Vidal, és internacional i venia de fer una temporada fantàstica al Sevilla".

Els motius de Sandro

El cas del davanter del filial ja va quedar resolt fa unes setmanes. Ha tingut un paper testimonial al primer equip, sobretot a la segona meitat de temporada, i el club ha decidit obrir-li la porta perquè marxi amb la carta de llibertat. Robert ha comentat que la decisió va ser "seva".

No hi ha conflicte entre Bravo i Ter Stegen

Que Bravo jugués a la Lliga i Ter Stegen només tingués minuts a la Copa i a la Champions havia provocat que el porter alemany medités marxar del Barça. Finalment, es quedarà. "Fa uns dies em vaig asseure a parlar amb ell i amb el seu entorn de tot el que havíem de parlar. Està tranquil. Estic content per com van les coses".

El que no ha respost Robert és què passarà la temporada vinent, si es mantindran els rols o hi haurà canvi en el repartiment de minuts entre Bravo i Ter Stegen.

Marc-André ter Stegen / AFP PHOTO
Segona oportunitat per a Arda

Més casos: el d'Arda Turan, que ha tingut un rendiment per sota de les expectatives. Malgrat això, el club no es planteja prescindir dels seus serveis. "N'esperem molt, d'ell. Esperem que sigui un jugador determinant la temporada que ve".

Buscant una sortida per a Douglas

Douglas Pereira gairebé no ha tingut minuts al Barça, des que va arribar. En el seu cas, la sortida sembla imminent tot i que Robert no ha donat pistes de quin pot ser el seu destí. "Vull que Douglas jugui, i si aquí no té possibilitats, buscarem una solució. És el millor per al club i per a ell".

De totes maneres, tampoc s'ha descartat que Douglas pugui seguir al club, el curs vinent. Això sí, les opcions semblen remotes.

Douglas Pereira / FC BARCELONA

Possibles fitxatges

Pressupost limitat

Un dels dubtes rau en el pressupost en fitxatges, en els diners que tindrà el club per invertir en jugadors. "Tinc el que tinc, però pot variar", comenta Robert, que obre la porta a incrementar la capacitat econòmica si hi ha sortides.

"Farem els canvis que considerem oportuns i els que puguem. La realitat és que ens hem de cenyir a les possibilitats econòmiques que tenim. Però està clar que hi ha prioritats", ha afegit el director esportiu, que no ha volgut desvelar quines són. "Sé i sabem [l'equip tècnic] quines són les prioritats, però no les farem públiques".

Denis Suárez, primer fitxatge

El migcampista serà el primer fitxatge del Barça, aquest estiu. El club ha decidit fer efectiva la clàusula perquè Denis Suárez –jugador del filial, actualment al Vila-real– torni al club. "Al Vila-real ja li hem notificat", ha dit Robert. El retorn serà efectiu el dia 1 de juliol.

Nolito, segon capítol

El davanter del Celta, que també havia jugat al filial del Barça, era una de les prioritats per al mercat d'hivern però finalment no va incorporar-se a la disciplina culer. "El vam intentar fitxar però al final, pels motius que tots sabeu, no vam poder-hi fer més. En aquest moment ni confirmo ni desmenteixo res [sobre si el Barça hi segueix interessat]. Parlar de jugadors perjudica en la negociació. Es va parlar molt d'ell i penso que va acabar sent perjudicial. Tinc tot el respecte pel jugador i pel Celta".

El Barça no troba la manera de portar Nolito
Bellerín no vindrà

Héctor Bellerín, un futbolista que també jugava al filial del Barça i que va fer les maletes cap a l'Arsenal, era un dels que sonava per reforçar la posició de lateral dret. Segons ha comentat Robert, però, el fitxatge no es durà a terme. "És un magnífic jugador però en aquest moment no ens plantegem fitxar-lo".

No ha parlat amb Marquinhos

A banda dels casos anteriors, Robert no ha volgut entrar a confirmar ni desmentir cap nom dels que surten a la llista. Preguntat sobre Marquinhos, però, només ha indicat que és un futbolista que "agrada a qualsevol". De totes maneres, el director tècnic ha assegurat que no ha parlat "ni amb el jugador ni amb el PSG".

Canvis al filial

Un altre dels temes que han sortit a la roda de premsa és la configuració del filial, que aquest any no ha fet una bona temporada a Segona B, amb un joc molt irregular, i que ha acabat a la meitat de la classificació. Aquest ha estat l'anàlisi de l'estat del Barça B, on la gran majoria dels futbolistes no tenen lloc al primer equip.

"Fa dos anys es va confiar en la gent més jove però no va sortir bé i l'equip va descendir a Segona B. Hi va haver una desbandada de futbolistes. La situació va ser difícil i alguns jugadors es van quedar perquè se'ls necessitava. És evident que les coses no han anat bé a Segona B. Ara s'està planificant la temporada, hi haurà canvis amb la idea que l'equip pugui ser al 'play off' d'ascens a Segona", ha dit Robert.

stats