Mundial
Esports 29/06/2014

Robben demana perdó per la seva "piscina" contra Mèxic: "És horrible i estúpid"

Un penal sobre el davanter holandès ha donat el triomf a la selecció 'oranje' i ha indignat els americans

Ara
1 min
Robben cau davant Rafa Márquez, en l'acció del penal decisiu de l'Holanda-Mèxic

BarcelonaDesprés de classificar-se per als quarts de final, Arjen Robben ha confessat que ha simulat penal en el partit contra Mèxic. "Vull demanar disculpes. Ha sigut una piscina. No hauria de fer això, és horrible i estúpid", ha comentat, en unes declaracions que recull el diari holandès 'De Telegraaf'. Una caiguda seva quan estava sent defensat per Rafa Márquez, en l'últim minut del temps afegit, ha provocat el penal que Klaas-Jan Huntelaar ha transformat en el 2-1 definitiu.

De tota manera, en la primera meitat, Robben sí que havia rebut un penal clar, que l'àrbitre portuguès Pedro Proença no ha xiulat. "El contrari em toca la canyella i després em torna a tocar de nou. Si això no és penal, jo no en sé de futbol", ha afegit.

Des del bàndol mexicà s'ha encaixat la derrota i l'actuació arbitral amb molta indignació. El seleccionador Miguel Herrera ha lamentat que "de quatre partits, en tres" s'hagin "patit arbitratges desastrosos i tendenciosos contra Mèxic". No li ha agradat la designació arbitral, amb un portuguès en un equip europeu en competició. "Avui és el senyor del xiulet qui ens deixa fora. És cert que el seu primer gol ve d'un desajust nostre però si l'àrbitre et va condicionant i, al final, s'inventa un penal així... Espero, com a mínim, que la comissió d'àrbitres revisi la jugada i aquest àrbitre se'n vagi a casa igual que nosaltres", ha afegit.

stats