Barça

Riqui Puig treu la mala bava i carrega ara contra Xavi

El migcampista lamenta en una entrevista que fos apartat durant la gira del Barça pels Estats Units

2 min
Riqui Puig

BarcelonaEn la seva primera entrevista com a jugador de Los Angeles Galaxy, Riqui Puig no ha dubtat en explicar les espines que s'emporta clavades dels seus últims dies com a blaugrana. "Em va doldre moltíssim", ha afirmat a la cadena Fox en referència a la decisió de Xavi Hernández de deixar-lo fora de la gira del Barça pels Estats Units, tot i que el tècnic egarenc ja li havia comunicat amb anterioritat que el millor que podia fer era buscar-se una sortida. "És una situació complicada, que també va afectar quatre companys més [Neto, Mingueza, Braithwaite i Umtiti]. Ho passes malament, entrenant sol a Barcelona amb un preparador físic", afegeix el migcampista de Matadepera.

"A vegades s'han de prendre decisions i ells [en referència a Xavi i al club] van prendre aquesta [deixar-lo fora de la gira], que no comparteixo", continua Puig. Això sí, per maquillar-ho una mica, el futbolista de 23 anys aclareix que no guarda cap esperit "de revenja", sinó que s'ha de mostrar agraït amb el Barça: "Gràcies a ells soc qui soc com a jugador". L'exblaugrana, amb contracte fins al 2025 amb el seu nou equip, no amaga que durant el seu últim tram a Barcelona no el van tractar com a ell li hauria agradat. "Però això es pot oblidar i no passa res", afegeix, mossegant-se la llengua. La frustració del jugador s'explica perquè després de veure com era defenestrar per Ronald Koeman, tècnic que no va confiar mai en ell, tenia moltes esperances dipositades en l'arribada de Xavi, entrenador a qui tampoc ha pogut convèncer.

L'estima que Puig no ha trobat en la seva etapa com a jugador del primer equip del Barça espera aconseguir-la ara a Los Angeles Galaxy. De moment, l'entrenador dels californians, Greg Vanney, ja s'ha desfet en lloances cap al jugador de Matadepera, que ha estat presentat com "un dels talents més grans que ha fitxat mai la MLS", segons paraules del tècnic nord-americà. Per la seva part, el migcampista ha volgut agrair la rebuda que ha tingut al seu nou club: "Estic molt animat, em sento com a casa. Aquí em transmeten estima i confiança". Unes paraules que també es poden llegir com un nou dard al Barça, on va arribar fa vuit anys per jugar al cadet. Després de brillar a les categories inferiors i al filial, Puig no va aconseguir tenir regularitat al primer equip.

Ara provarà sort a la MLS, una lliga molt menor respecte al futbol europeu i sovint destí de retirada de futbolistes veterans, com podria ser el cas de Sergio Busquets l'any vinent, o fins i tot de Leo Messi. Tot i això, la MLS cada vegada està atraient més joves europeus i el seu nivell futbolístic està en ascens. Riqui Puig, per qui el Barça es guarda una opció per a una futura venda, compartirà vestidor amb vells coneguts com Chicharito Hernández o l'exblaugrana Víctor Vázquez. Ja té els papers en regla per poder debutar amb el seu nou equip.

stats