Griezmann jugarà els vuitens de la Champions; Haaland, no

L'Atlètic de Madrid entra al sorteig amb dos punts menys que el Borussia Dortmund, que jugarà l'Europa League

X.H.N.
Griezmann celebrant el 0-1 a Porto.

BarcelonaL'Atlètic de Madrid jugarà els vuitens de final de la Lliga de Campions gràcies a la contribució decisiva de l'exblaugrana Antoine Griezmann. En un compromís vibrant a Porto, els del Simeone van aconseguir imposar-se amb gols del francès, Correa i De Paul (1-3) i, en paral·lel, van beneficiar-se del triomf del Liverpool a San Siro davant del Milan (1-2). La classificació dels matalassers depenia d'una victòria propia i també del resultat dels italians. Finalment, els reds, que no es jugaven res i acabaran primers de grup, van fer un favor a l'Atlètic i van condemnar els rossoneri, que tampoc tindran consol en l'Europa League. Els madrilenys van patir de valent per aconseguir el seu objectiu. Oblak va fer intervencions decisives abans que Griezmann, al minut 56, desequilibrés el marcador. Acte seguit, el partit es va tacar amb les expulsions de Carrasco i Wendell. Correa, a l'últim minut, va sentenciar davant del deliri dels aficionats visitants. De Paul va fer el tercer i Oliveira, de penal, va anotar de penal quan tot estava decidit. Luis Suárez, per cert, es va lesionar al minut 13.

L'Atlètic de Madrid, segon del grup B, acompanya el Reial Madrid als vuitens de final de la Champions. Però els blancs jugaran la primera eliminatòria europea amb el benefici de jugar la tornada a casa, ja que van guanyar 2-0 a l'Inter de Milà i acaben líders del seu grup per davant dels neroazzurri. Els de Ancelotti van imposar-se amb gols de Kroos i Asensio i van viure una nit encara més plàcida després que l'àrbitre expulsés Barella al minut 64. La tercera plaça del seu grup és per al sorprenent Sheriff, que anirà a l'Europa League després d'empatar contra el Xakhtar. També disputarà el consol continental el Borussia Dortmund del noruec Erling Haaland. Els alemanys van golejar per 5-0 el Besiktas i van acabar la fase amb nou punts, els mateixos que l'Sporting de Lisboa, però amb pitjor balanç que els portuguesos. El grup C l'ha dominat amb mà de ferro l'Ajax, que ha sumat 18 punts de 18 possibles. Atenció amb la nova generació que entrena Erik ten Hag, un dels tècnics més valorats d'Europa.

El PSG "escalfa" els seus fans

Mentrestant, el PSG de Leo Messi, sense Neymar, va complir contra el Bruges. L'escenari era propici, perquè al costat francès, ja classificats i sense opcions de ser primers, amb prou feines hi havia nervis. Al contrari que a l'equip belga, necessitat d'un miracle per mantenir-se viu a la Champions. Els quatre gols celebrats al Parc dels Prínceps (4-1) mostren l'artilleria que els de Mauricio Pochettino dedicaran per fer-se amb l'orelluda. La connexió entre Kylian Mbappé i Messi, que van fer dos gols cadascun, va sentenciar un partit que l'exentrenador de l'Espanyol va qualificar com un "pas endavant". Al mateix grup A, el Manchester City va caure a Leipzig (2-1). El partit era un tràmit per als de Pep Guardiola, que ja tenien el bitllet per als vuitens com a primers de grup assegurat.