Barça
Esports 01/09/2021

Renovar Ronald Koeman demanant-li apostar pel joc ofensiu, el pròxim pas de l’àrea esportiva

L'àrea esportiva vol evitar repetir un cas com el de Setién si cal rescindir-ne el contracte

2 min
Rafael Yuste, Joan Laporta i Ronald Koeman

BarcelonaMateu Alemany, director de l’àrea de futbol del Barça, va abandonar les oficines passades les tres de la matinada el dia del tancament de fitxatges. Va dormir poc. I al matí ja treballava. Una de les tasques que ara ha d'afrontar és decidir què cal fer amb el tècnic, Ronald Koeman. Tal com va explicar l’ARA al juliol, el Barça prioritza oferir-li una renovació d'una temporada com a màxim, però molt condicionada a diferents peticions del club. La manera de treballar del tècnic neerlandès no genera consens dins el Barça, sobretot després dels últims partits contra l’Athletic i el Getafe, motiu pel qual les converses amb el representant del tècnic, Rob Jansen, se centren en pactar quines serien aquestes condicions per ampliar-li un contracte que s'acaba el juny del 2022. Jansen es va trobar amb Laporta fa dues setmanes per anar avançant en les condicions d’un contracte complicat.

Una part de les converses se centren en l’estil de joc, una de les peticions personals del mateix Joan Laporta, que no tenia clar si Koeman era el nom ideal per treballar al club quan va arribar a la presidència. Amb el temps, la relació entre tots dos ha millorat i ara es parla de les condicions del nou contracte del tècnic, com ara apostar per un sistema 4-3-3 amb unes característiques que siguin les que l’àrea esportiva vol imposar al futbol base. A més de l’estil, la seva continuïtat estaria condicionada a guanyar títols i a tot un seguit de decisions estratègiques del club, com ara l’aposta per jugadors joves com Riqui Puig, Nico i Gavi. Les converses van en la bona direcció, sobretot després de portar a Koeman un davanter centre nou, tal com demanava. El tècnic valora positivament l’esforç fet per un club amb problemes econòmics per rebre Luuk de Jong, i ara ja dona per fet que segurament podrà renovar abans de Nadal.

Evitar un nou cas Setién

El Barça vol que aquest nou contracte tingui unes condicions que permetin facilitar l’acomiadament del tècnic en cas que no arribin els resultats esportius esperats, per evitar tenir problemes per rescindir-lo tal com va passar amb Quique Setién la temporada anterior.

stats