Esports 13/02/2021

El Barça bat un altre rècord després de guanyar la Copa contra el Logronyo (3-0)

La falta de punteria en els metres finals enrareix un partit en què el Barça s'ha convertit en el club amb més copes de la història

Jennifer Hermoso, celebrant un gol a la final de Copa

Enviada especial a MàlagaEl Barça ha tancat per fi l'última temporada i ho fa de la millor manera: aixecant la Copa de la Reina al cel de Màlaga. Les blaugranes posen la cirereta així a una bona temporada en què el conjunt de Lluís Cortés sempre va marcar el pas. Però com va passar en el partit de Lliga de fa una setmana, les blaugranes han hagut de treballar de valent la victòria que els ha permès aixecar el quart títol de la temporada, i sumar la Copa de la Reina a la Lliga, la Supercopa d'Espanya i la Copa Catalunya. Amb aquest trofeu, l'equip de Cortés fa història i aconsegueix un doblet per tercer cop, a més de convertir-se en l'equip que més cops ha guanyat aquesta competició amb set títols, un més que l’Espanyol i el Llevant.

Com sol fer el conjunt de Lluís Cortés, l'esfèrica ha sigut sempre en els peus de les blaugranes. Des dels primers instants, les culers van proposar i marcar el ritme de partit. Primer Martens i després Hermoso van intentar obrir la llauna als minuts inicials, però els seus xuts els va poder aturar l'exportera blaugrana, Paloma Tajonar. Tot i l'intent de sortir amb la pilota controlada del Logronyo a l'hora d'organitzar contraatacs, les blaugranes tenien molt clara la consigna: pressió molt intensa després de pèrdua, per impedir així que l'equip de Javier Moncayo pogués superar la línia de mig camp en gairebé tota la primera part.

La intensitat en atac de l'equip català va augmentar amb el pas del partit, amb les futbolistes blaugranes assetjant sense descans la porteria de Tajonar. En el minut 30, la neerlandesa Lieke Martens, després de regatejar una rival sobre la frontal de l'àrea, va enviar la pilota a les mans de la seva excompanya. Dos minuts després era Alexia, dins de l'àrea, qui va xutar la pilota fora pel pal dret. Aquesta va ser la tònica en el primer temps, amb moltes imperfeccions en els metres finals, en passades i controls, que van començar a treure de polleguera Cortés, que s'ho mirava des de la banda.

Però quan faltaven cinc minuts per la mitja part, i quan el Barça ja començava a veure amb bons ulls el descans per poder fer un canvi de xip, Marta Cazalla va fer caure Alexia dins de l'àrea. L'àrbitre del partit, Zulema González, no va dubtar en assenyalar penal. Va ser la de Mollet l'encarregada de transformar la pena màxima i encetar un marcador que se li estava resistint al conjunt blaugrana. I un cop oberta la llauna, tot va ser bufar i fer ampolles. Quasi sobre el xiulet, Aitana Bonmatí va enviar un obús que va foradar la xarxa de la porteria de Tajonar.

Amb el partit sense tancar, les blaugranes no han abaixat els braços

A la segona part, la intensitat no va disminuir. Amb la final encara per sentenciar, les blaugranes no van abaixar el ritme. Com ja havia fet en la primera part, Patri va intentar un xut des del cercle central que la portera del Logronyo va haver de refusar sobre la línia de gol. La migcampista de Palma va tornar a tenir l'ocasió més clara quan, després d'un regat a la frontal de l'àrea, va carregar la cama per enviar l'esfèrica directa a porteria. Però Tajonar, de nou, va refusar sota pals. Tot i que es va fer esperar, el 3-0 va ser obra de la màxima golejadora en tota la història del Barça. Jenni Hermoso en va tenir prou amb pentinar un centre de Leila per desviar esfèrica i ficar-la dins de la porteria sense que Tajonar pogués veure el canvi de direcció de la pilota.

Amb l'ampli marcador va arribar l'hora de fer canvis. Fins a cinc futbolistes van entrar a la gespa de La Rosaleda amb la intenció de donar aire fresc a l'atac i acabar de sentenciar el matx. Tot i les reiterades aproximacions, no hi havia manera. La nigeriana Asisat Oshoala va ser la protagonista amb dues errades clares a pocs metres de la línia de gol que no van permetre augmentar la distància al marcador. Això, però, va deixar d'importar quan la col·legiada va xiular el final del partit. Entre salts i abraçades, el conjunt català va certificar que a les competicions estatals, no tenen rival en cap competició. I, de pas, es van treure l'espina de la Supercopa de la temporada 20-21, guanyant la Copa de l'edició 19-20. En temps de covid-19, ni el calendari és normal.