Motor
Esports 12/12/2021

El rei o la revelació: qui s'endurà el títol?

Verstappen sortirà des de la 'pole' en el GP decisiu per al Mundial

2 min
Verstappen celebrant la 'pole'

La Fórmula 1 està a punt d'abaixar el teló. La temporada d'enguany ha sigut la més trepidant i combatuda en dècades, però només un pot quedar campió. Max Verstappen i Lewis Hamilton han protagonitzat un duel que ha fet posar els pèls de punta als aficionats del món del motor i que ha fet les delícies dels dos equips que han lluitat pel Mundial. La cursa d'aquest diumenge (14 h, DAZN) coronarà el rei de les quatre rodes: el rei o la revelació, un dels dos serà el campió.

Res d'igual des del 1974

Igualtat i Fórmula 1 no acostumen a anar de bracet. El Mundial ha trigat moltes dècades a tenir un campionat tan igualat com el d'aquesta temporada. Des del 1974 que no es donava que els dos pilots que es disputen el títol arriben a l'última cursa empatats a la general. 369,5 punts. Aquest és el punt de partida per als dos pilots de cara a la cursa d'aquest diumenge. Sumar el màxim possible serà l'objectiu, però les trampes no estan permeses. La FIA, organitzadora del Mundial, ja ha reiterat als dos pilots –sobretot a Verstappen, després del que va passar a l'anterior Gran Premi– que les accions fora del reglament seran castigades amb duresa. El Mundial ha sigut controvertit, amb disputes tant dins com fora de la pista. El moment decisiu, això sí, serà sobre el circuit.

Verstappen sortirà primer

El pilot de Red Bull encetarà el Gran Premi decisiu del Mundial des de la primera posició de la graella de sortida. La Q3 ha sigut clarament favorable per a l'equip de Christian Horner, que ha aprofitat l'estratègia (i la companyonia de Sergio Checo Pérez) per facilitar el millor temps al líder el Mundial. La classificació ha provocat un gir de 180º en les prediccions del Mundial, ja que qui sortia com a favorit al GP era Hamilton. Verstappen, però, ha demostrat, com la resta de la temporada, que mai en té prou i que sempre té un plus més que el pot portar a endur-se el seu primer Mundial. Al costat tindrà Lewis Hamilton, que intentarà pispar-li el liderat i aconseguir el seu vuitè títol mundial.

L'hora dels adeus

A més de coronar el campió, el Gran Premi d'Abu Dhabi serà l'escenari del comiat de grans pilots, tant de la F1 com dels seus equips. El canvi més rellevant pel que fa als seients capdavanters del Mundial és l'adeu de Valteri Bottas a Mercedes. El finlandès ha sigut l'escuder per excel·lència de les quatre rodes durant les temporades que ha ocupat el segon monoplaça de l'equip dirigit per Toto Wolff. Les seves actuacions (millors quan es va saber que marxava a Alfa Romeo) han sigut cabdals per entendre l'estratègia de l'escuderia alemanya per impulsar Hamilton al seu vuitè campionat del món. El seu seient serà per a George Russell, que es postula com el següent nom propi del Mundial. A diferència de Bottas, Kimi Räikkönen diu adeu a la F1. El finès tanca la seva segona i última etapa a la categoria després de tornar el 2012, i s'acomiada deixant el volant del seu Alpha Tauri.

stats